Sok dolog megváltozott most rajtam. Lehetel terhes? 19/L
Előre kérek mindenkit, hogy ne szóljanak le, tudom, hogy hibáztam.
A barátommal alapvetően gumival védekezünk, de ha rövid időn belül kétszer is sor kerül a szexre, másodszorra nem bír elélvezni gumival. Feldobta a pharmatex ötletét (én eddig nem nagyon hallottam erről sok mindent), úgyhogy bementünk a gyógyszertárba és vettünk egy kúpot.
Az utóbbi két hónapban 2x használtuk ezt a kúpot, egyszer a jelenlegi ciklusom 5-6. napján (ekkor még éppen megvolt a mensim), illetve tegnap, ami a ciklusom 12. napja volt.
Elolvastam a pharmatex betegtájékoztatóját, és elég biztonságosnak tűnt a leírtak alapján, azonban ennek ellenére se én, se a barátom nem támogatta az ötletet, hogy elélvezzen bennem, szóval a kúp mellett megszakításos módszerrel IS védekeztünk.
Azonban most furcsaságokat érzek magamon. Tegnap este óta elég durva hüvelyi folyásom van, nyálkás-nyúlós, olyan nyers tojásfehérje állaga van. Azonban színtelen, szagtalan, tehát valószínűleg nem fertőzés.
A másik érdekesség, nekem a mensi előtti 5-7 napban szokott feszülni, megduzzadni a mellem, ami nálam természetes, most azonban már a 13. napon érzem a feszülést, fáj is.
Kicsit utánajártam a témának, és ez a mellfeszülés lehet terhesség jele is. A másik ami aggaszt, hogy a pharmatex kapcsán is elkezdtem véleményeket olvasgatni most ijedtségemben és láttam, hogy ez nem egy megbízható módszer. Alapvetően én is szkeptikusan álltam hozzá, ezért se engedtem, hogy elélvezzen bennem a barátom, de a betegtájékoztatóban leírtakat betartottam és ott elég megbízhatónak festették le (persze, utólag rájöttem, hogy kell a marketing?).
Teljesen elkezdtem parázni, hogy terhes lehetek. Tudom, vicces kicsit, de még csak 1 hónapja élek nemi életet, szóval elég tapasztalatlan vagyok az ilyesmiben, hogy mikor mennyi eséllyel alakulhat ki terhesség...
Szerintetek a leírtak alapján, a tünetek és a védekezési módszerek ismeretében mekkora esély van a terhességre?
Köszi a válaszokat!
Nem volt túl jó döntés a Pharmatex. Viszont megszakítással viszonylag igencsak lecsökkentettétek a terhesség esélyét. De azért a helyedben nem lennék teljesen nyugodt és ha késne a vérzésed, csinálj tesztet.
Amúgy a folyásod valószínűleg pont a kúp miatt ilyen. Ami még hátrány, hogy irritációt is okozhat a hüvelyben.
A mellfeszülés meg megint csak nem jelent semmit. Én már 20 éve menstruálok és nekem is szokott feszülni. És van, amikor más időpontban, mint amikor szokott. Mégsem vagyok terhes.
Egyébként ha úgyis megszakítottátok kúphasználat mellett az együttlétet, akkor azt írod, hogy rövid időn belül másodszorra nem tud a barátod elélvezni óvszerben. Akkor ne abban élvezzen el, hanem máshová menjen el, de addig meg legyen rajta az óvszer és akkor nem kell aggódni a terhesség miatt.
Lehet a kúpra lettél érzékeny és attól van a folyás.
Amúgy annakidején az első fiam is egy kúpos védekezés után fogant.
Persze megijeszteni nem akarlak, de majd veszel tesztet ha nem jön meg és akkor kiderül.
Én biztos nem használnék pharmatexet mert szart sem ér. Nincs benne hormon, szóval olyan mintha felraktál volna magadnak egy gomba elleni hüvelykúpot.
Mivel ovuláció környékén szexeltetek ezért simán lehetsz terhes, bár kihúzta, de attól még az előváladékban lehet sperma. Nem értem ha ennyire tapasztalatlan vagy minek mész bele ilyenbe?? Inkább teherbe esel azért mert a barátod nem tud elélvezni gumival?
Esély a terhességre 50 % szerintem. Amúgy a terhesség tünetei nem fognak egyből jelentkezni. 2 hét mire beágyazódik a petesejt és utána mutatja ki a teszt is.
4-es,
hát ezen túl biztos nem fogom használni ezt a kúpot, ha ennyire megbízhatatlan.
Remélem, a mellfeszülést nekem is csak egy kisebb hormonális malőr okozza. Egyszer volt már hasonló, hogy ennyire korán elkezdett feszülni, de akkor egy héttel korábban is jött meg, mint ahogy szokott. Lehet, most is ez van csak a háttérben.
6-os,
Igen, utólag hiba volt ebbe belemennem, de a betegtájékoztatóban írtak valami statisztikáról, hogy 97%-os védelmet nyújt és ezért megbízhatónak tűnt. De utólag olvastam róla és sok olyan történettel találkoztam, ahol pharmatex mellett estek teherbe.
Nekem a nőgyógyászom mondta, hogy a pharmatex az nem nyújt 100% védelmet. Szóval orvosként nem ajánlotta védekezésnek.
A mellfeszülés nem feltétlen a terhesség jele, mert van akinek van van akinek nincs. Nekem nem volt. Én inkább arra tippelnék, hogy a kúp használata hozta ki ezeket a tüneteket.
Mindenesetre nem árt egy terhességi teszt.
Tudom 2018as.
De!
Én már 2 éve használok pharmatexet.
Eddig bevált legjobb fog.gátló.
Amit "fehérfolyásnak" nevezel az a kúp. Mivel feloldódik benned és az egy idő után kiürül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!