Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi lesz, ha HPV fertőzött vagyok?

Mi lesz, ha HPV fertőzött vagyok?

Figyelt kérdés
Kár volt utána olvasnom a neten. Annyira bepánikoltam, hogy most legszívesebben meghalnák. Ma nődoki vett tőlem törletet, mert ég a hüvelyem és gyakran van gombás fertőzésem. Egy hét múlva tudok csak eredményt, de amiket olvastam HPV-rol..rettenetesen félek. Nem is tudtam, hogy létezik ez a betegség és ki sem lehet gyógyulni belőle. Ebbe az izgalomba bele fogok halni. Nagyon gyakori ez?
2010. jún. 3. 22:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A lakosság körülbelül 60%-a HPV fertőzött. Általában nem okoz bajt, de vannak magasabb kockázatú törzsek is.

Még a legrosszabb esetben is (azaz, ha magas kockázatú onkotípus fertőzött meg), ha rendszeresen jársz szűrésre, akkor még idejében felismerik a daganatos (valójában inkább az azt megelőző állapotot) elváltozást, mely a korai stádiumban 100%-ban gyógyítható helyi kimetszéssel, még kemoterápia sem kell.

Csak rendszeresen kell menni szűrésre, és így felesleges aggódni.

2010. jún. 3. 23:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Es ezt a szűrést nőgyógyásznál kell kérni? 19 évesen lehet? Ott mit csinálnak? Fizetni kell érte?
2010. jún. 4. 00:02
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez a rákszűrés cytológiai mintavételből áll (azaz egy fülpiszkálóhoz hasonló pálcával vesz mintát, ne valami bonyolult dologra gondolj) és még kolposzkóppal benéz. De ha már voltál nőgyógyásznál, akkor szerintem ezt már megcsinálták.

Ha jól tudom, a HPV kimutatást (ne keverd ezt a fentebb leírt rákszűréssel) csak akkor fizeti a TB, ha már van valamilyen elváltozás, és annak kell tisztázni az eredetét. Anélkül csak magánúton (fizetős) lehet vírus kimutatást kérni.

2010. jún. 4. 10:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Leírom kicsit egyszerűbben. Ha most a nőgyógyász mindent rendben talál, akkor felesleges aggódni (amúgy a HPV-nek szemölcsök a tünetei, nem pedig égés és gomba).

De fertőzöttségtől függetlenül érdemes évente 1x elmenni méhnyakrákszűrésre ("SZTK"-s nőgyógyásznál ingyenes, bemész és megmondod, hogy mit szeretnél). Aggódni pedig ráérsz akkor, ha az orvos azt mondja, hogy gond van, de ha rendszeresen jársz szűrésre, akkor ez a "gond" is 100%-ban gyógyítható.

2010. jún. 4. 10:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Semmi tünetet nem okoz.

annyi, hogy jobban hajlamosít méhnyakrákra, de ezt rendszeres szűrővizsgálattal időben ki lehet szűrni és akkor gyógyítható. amúgy a lakosság nagy része fertőzött és él és virul.

2010. jún. 4. 18:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, vett most a nőgyógyász több törletet is, ilyen panasszal meg sosem voltam nála. Gondolom most akkor megcsinálja azt is, de csak csütörtökön tudom meg az eredményeket, de én már belenyugodtam, hogy tuti h fertőzött vagyok és egész életem romokban hever mostmár. Én ezt tragédiaként fogom fel, hipohonder féle vagyok, rettegek minden betegségtől és be is képzelem magamnak és még tüneteket is produkálok, amik igazából nincsenek is. És ha az vagyok, akkor a páromnak is kell valamilyen vizsgálatra mennie?
2010. jún. 4. 21:08
 7/11 A kérdező kommentje:
10.48-as válaszoló, a 2. azt írta, hogy rákszűréskor fülpiszkálóhoz hasonlóval vesznek mintát? Nekem is vettek olyannal, de talál 3 mintát is. Ez most rosszat jelent? Ha valami elváltozást látott volna a doki, akkor azt megmondja?
2010. jún. 4. 21:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem toma HPV nek mennyire néztél utánna, de kb 300 variánsa van a vírusnak, és ezek közül csak néhánynak magas a rizikófaktora, mint pl a HPV3 HPV16..

Mindenképpen meg kell tudni, hogy neked melyik van!!

És én úgy tudom idővel kiürül a szervezetből ha nem fertőzöd magad vissza...

(ehhez minimum zárdába kellene vonulnod)

2010. jún. 5. 02:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha több területről vett mintát, az azt jelenti, hogy alaposabb az orvos.

A mintavétel pillanatában nem lehet tudni, hogy van-e baj, mert mikroszkóppal kell kielemezni.

Ha lesz valami gond, akkor az orvos majd tájékoztat.

2010. jún. 5. 11:12
 10/11 A kérdező kommentje:
A gombán kivul meg mire vehetett mintat?
2010. jún. 5. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!