Igaz az, hogy alig menstruálnék, ha fogamzásgátlót szednék?
A fogamzásgátló elvékonyítja a méhnyálkahártya, ettől kevesebb ideig tarthat a vérzés. De ha valakinek a szedés előtt is voltak vérzésproblémái, akkor lehet, hogy nem csökken olyan gyorsan a mennyiség.
Én tavaly nyár óta szedem (de fura ezt mondani :D), kb 3 napig tart így, előtte volt vagy 6-7 napig.
Mindenképp menj el vizsgálatra, a doki sok kérdést tesz majd fel. Minden tünet csak akkor jelentkezik súlyosan, ja eleve is hajlamos vagy rá. Pl, én 170 cm körül vagyok, a gyógyszer előtt 53 kg voltam, mindenki mondta, hogy hízzak. Mióta gyógyszert szedek híztam kb 3 kg-t, de ez nem jelenti azt, hogy el fogok hízni, mert tudom kontrollálni. A vérrög is, stroke is így működik. Csak abban az esetben van rá nagy esély, ha kövér/túlsúlyos, esetleg még dohányzik is az illető, mert ez is nagyban megnöveli a kockázatot.
Lehetnek mellékhatások (nekem az elején mellfájdalom volt, hányinger, hányás, aztán sajnos durva arckiütéseim is lettek), ezért váltottam 4 hónap után. Holnap fejezem be az új gyógyszer első levelét, ez kifejezetten bőrproblémákra van. Még nem változott túl sok minden, februárban visszamegyek a dokimhoz, és megkérdezem, hogy mi legyen a folytatás. Szeretnék még gyógyszert szedni, csak nem tudom, hogy találok-e olyat, ami beválik. Bízom benne.
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!