Szerintetek menjek el a nogyogyaszhoz vagy sem?
Pedig anyudnak igaza van. A nőgyógyász semmit nem fog tudni tenni, és valószínű, hogy ő is a hormonjaidra fogja majd. Ha eleve sötét hajad van, és változó korban akkor bizony előfordulhat, hogy a melleden több fekete szőrszálak lesznek. Nem tudsz vele semmit tenni. Szerezz be egy csipeszt, és csipesszel tépked ki.
Hidd el sok nőnek gondja ez.
Ritkán nekem is van pár fekete szőrszál a mellemen, pedig szőke vagyok. Kiszedem szemöldökcsipesszel, probléma megoldva.
21N
Megkaptam a privat üzenetedet.Kérdezted, hogy elfog-e múlni.
Nem fog. Sőt ha fogamzásgátlót szedsz majd ami esetleg megint megváltoztatja a hormonjaidat akkor akár újabb szőrszálak jelennek meg.
Ez ellen nem lehet semmit tenni. Vagy szemöldökcsipesszel szépen kiszedegeted vagy ha lesz rá pénzed elmész lézeres szőrtelenítésre.
Ha figyelsz arra, hogy ne legyenek feltűnő fekete szőrök a melleden vagyis mindig kiszeded, akkor nem ér meglepetés a nemi életben sem.
Csak ott nő szőr? Menstruációd rendben van?
Ugyanis én is pont 15 voltam amikor először orvoshoz mentem (háziorvos elküldött, nagyon nem örültem neki) viszont én nem nőgyógyászatra hanem endokrinológiára mentem. Fokozott szőrnövekedés miatt. Nekem is a melleimen, hasamon és combomon nő több szőr sajnos... és egy hibát is elkövettem, mégpedig elkezdtem borotválni. A mellemet már szemöldökcsipesszel csinálom, ott nő a legkevesebb. Aztán kiderült, hogy pcos (gyanús) vagyok.
Ugyan nem csináltak velem se semmit, mondván túl fiatal vagyok... de mindenképp érdemes elmenni, soha nem lehet tudni, hogy mi lehet a probléma. Ráadásul ha hormonális dolog azt jobb mielőbb felfedni, kezelni. Már csak azért is mert ha később gyereket akarsz, nagy eséllyel problémás lesz. Engem 15 évesen az izgatott a legkevésbé de most már bánom. Közel 1 éve próbálkozunk a babávak de egyszerűen nem akar összejönni. És vannak akik éveket próbálkoznak! Az egyik legborzasztóbb dolog amikor már nagyon szeretnéd de nem jön.
Egyik ismerősömnek pedig pajzsmirigy gondja volt. 7(!!!) évbe telt mire normálisan kikezelték.
Ha feleslegesen is, de mindenképp menj el! Ezesetben azt mondom ne hallgass anyukádra. Bármi lehet és jobb időben megtudni.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!