Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez mit jelent a leletemben?...

Ez mit jelent a leletemben? Kórokozók: döderlein?

Figyelt kérdés

Minden másom negativ, csak ez van, a kórokozók résznél felsorolva , hogy egyéb: döderlein.

A leletemet csak kiadták, szóval orvossal nem tudtam beszélni.

2017. nov. 10. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:

nálam nincs lekapcsolva a Google

[link]

2017. nov. 10. 10:19
 2/9 anonim ***** válasza:

"Kevéssé ismert megbetegedés a cytolytikus vaginosis (cytolytic vaginosis), vagy más néven a Döderlein cytolysis (eredeti megnevezése Doderlein's cytolysis).

Alapfeltétele a normális hüvelyflóra. A tünetek sok esetben ciklikusan jelentkeznek, jellegzetesen a menstruációt megelőzően a fokozott sárgatest hormon hatás alatt (lutheális szakaszban, ld. A szabályos menstruációs ciklus). Fizikális vizsgálattal a szeméremtest enyhe gyulladása fordulhat elő, a hüvelyváladék bővebb, fehér, pH: 3,5-4,5. Az elváltozás a laktobacilus flóra túlszaporodása következtében alakul ki. A cytolytikus vaginosis és a gombás hüvelyfertőzés gyakran csak mikrobiológiai vizsgálattal különíthető el egymástól. Sok esetben születik téves diagnózis és ebből adódóan félrekezelés (pl. "évek óta gombám van, és nem tudnak kikezelni")."

De,keress rá google-ben,mert van még azért róla infó.

2017. nov. 10. 10:20
 3/9 A kérdező kommentje:

2# en is ezt talaltam, de nekem nem ez van.

Azota keresgeltem , es ha minden igaz ez a bakterium hozzatartozik a normal huvelyflorahoz. Csak bezavart , hogy a kórokozók címke alá írták.

Első: rohadj meg.

2017. nov. 10. 10:51
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor neked nincs is tüneted?Semmilyen folyás vagy ilyenek?
2017. nov. 10. 14:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Nincs
2017. nov. 10. 15:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor nem értem,de úgyis mész majd dokihoz,aztán megmondja a tutit.:)
2017. nov. 10. 15:09
 7/9 anonim válasza:

elöljáróban mondom, hogy én sem értek hozzá, de a következőket találtam: néha így hívják a tejsav- vagy laktobacillust, mert Döderlein írta le először. ennek az előfordulása a hüvelyben teljesen normális, és lehetséges, hogy a leleten való említés csak azt jelenti, hogy jelen vannak a hüvelyben, nem feltétlenül azt, hogy túltengenek, ami probléma lehetne ( [link]

ettől függetlenül az kicsit furcsa, hogy a kórokozók alatt vannak említve, szóval ha nagyon zavar a dolog annak ellenére, hogy nincsenek tüneteid, érdemes lenne talán visszamenni egy beszélgetésre.

2017. nov. 10. 19:31
 8/9 anonim válasza:
oops, előző vagyok, csak javítom a linket, mert belevett egy extra írásjelet: [link]
2017. nov. 10. 19:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen visszamegyek majd rákérdezni mi is ez... köszi!
2017. nov. 10. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!