Ha nincs és sosem volt panaszom és HPV ellen is be vagyok oltva, akkor is muszáj elmenni nőgyógyászhoz évente?
Igen.
És 22 évesen már nagyon el kéne menned.
Ja igen, mivel nem "kötelező", ezért nem muszáj elmenned nőgyógyászhoz. Fogorvoshoz sem kötelező menni, csak amikor már fáj a fogad, sokkal nagyobb rá az esély, hogy elveszíted, mintha még idejében betömték volna a szuvasodást.
Érdemes elnézni szerintem, már csak azért is, mert kialakul egy bizalmi kapcsolat a megfelelő nőgyógyásszal, ami később (például szülésnél) jól jöhet.
Buta tanárod volt.
Az oltás sem véd mindegyik HPV vírus ellen,több "tipusa " is van, az összes fajtára nem hiszem,hogy létezik védőoltás.
Rákszűrésre minden évbem egyszer el kéne mennie mindebkinek,aki elkezdte a nemiéletet.
Még a tankönyvekben is ez van.
Bár az nagyon szomorú,hogy anyukád erről nem világosított fel és csak(feltételezem) a tanárodról tudsz erről.
Méhnyakrákszűrés
Ezenkívül negyven felett mammográfia vizsgálatot szoktak ajánlani,
De mellultrahangos vizsgálatot fiatal nőknél bármikor tudnak végezni.
Nekem így vették észre 21évesen a daganatot a mellemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!