Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha nincs és sosem volt panaszo...

Ha nincs és sosem volt panaszom és HPV ellen is be vagyok oltva, akkor is muszáj elmenni nőgyógyászhoz évente?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, nem váltogatom gyakran a partnereimet és mindig vigyázok... de dokinál még sosem voltam

2017. nov. 6. 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen.

És 22 évesen már nagyon el kéne menned.

2017. nov. 6. 17:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, mert nemcsak a HPV okozhat nőgyógyászati megbetegedéseket. Lehet egy sima krónikus gyulladás vagy gomba is, amit nem árt kezeltetni.
2017. nov. 6. 17:38
 3/8 A kérdező kommentje:
A biológia tanárom középiskolában azt mondta, ha nincs panasz és van oltás, akkor csak 40 év felett kötelező. Még fel is íratta minden lánnyal nagy betűkkel a füzetébe. :D
2017. nov. 6. 17:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Persze, de azért a gombát meg a gyulladást csak észreveszem ha van, akkor nyilván elmegyek orvoshoz.
2017. nov. 6. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja igen, mivel nem "kötelező", ezért nem muszáj elmenned nőgyógyászhoz. Fogorvoshoz sem kötelező menni, csak amikor már fáj a fogad, sokkal nagyobb rá az esély, hogy elveszíted, mintha még idejében betömték volna a szuvasodást.

Érdemes elnézni szerintem, már csak azért is, mert kialakul egy bizalmi kapcsolat a megfelelő nőgyógyásszal, ami később (például szülésnél) jól jöhet.

2017. nov. 6. 17:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Igaz, igaz, rá kellene vennem magam valahogy. Köszönöm a válaszokat!
2017. nov. 6. 17:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Buta tanárod volt.

Az oltás sem véd mindegyik HPV vírus ellen,több "tipusa " is van, az összes fajtára nem hiszem,hogy létezik védőoltás.

Rákszűrésre minden évbem egyszer el kéne mennie mindebkinek,aki elkezdte a nemiéletet.

Még a tankönyvekben is ez van.

Bár az nagyon szomorú,hogy anyukád erről nem világosított fel és csak(feltételezem) a tanárodról tudsz erről.

Méhnyakrákszűrés

Ezenkívül negyven felett mammográfia vizsgálatot szoktak ajánlani,

De mellultrahangos vizsgálatot fiatal nőknél bármikor tudnak végezni.

Nekem így vették észre 21évesen a daganatot a mellemben.

2017. nov. 11. 01:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Tanárodtól*
2017. nov. 11. 01:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!