Kinek milyen tapasztalata van petefészek cisztaval kapcsolatban?
Tavaly decemberben mentem el dokihoz, miután az előző két hónapban olyan erős görcseim voltak, hogy szinte ájultan vitt be anyu a szobába. Három fájdalomcsillapító is alig hatott.
Elmentem dokihoz, az uh-n 5 centis cisztát látott mindkét petefészkemen. Január elején műtöttek. Az utána lévő pár hónapban kicsit enyhült a fájdalom amikor megjött, de szinte egész hónapban szurkált a petefészkem.
Június végén visszamentem egy vizsgálatra, újra cisztát látott, de csak pár mm-eset. Enyhe hormontartalmú fogamzásgátlót írt fel, azóta szedem, kb. két hónap után éreztem, hogy már jobb, csak akkor fáj, amikor abbahagyom a szedést. Tudom, hogy nem ez lenne a megoldás, de amíg nem tervezünk babát a párommal (ami még több év, mert érettségi, egyetem, munka stb.), addig jó így, jobban érzem magam.
Nekem akkor volt az első cisztám, amikor összejöttem egy sráccal és elkezdtünk vele szexelni. Az volt a jele, hogy jól megnyújtotta a ciklusomat. Elmentem nődokihoz, UH-val kimutatta a cisztát, azt mondta, hogy menjek vissza menstruáció után. Visszamentem, ciszta sehol. Azt mondta, hogy ez normális, vannak ciszták amik ürülnek a menstruációval, vannak, amik maradnak, azok igényelnek csak figyelmet. Mert amúgy az orvostudománynak egyelőre lövése nincs, miért keletkezik a ciszta és mit jelent, mert akkor talán tudnák gyógyítani, csak megfigyeléseik vannak arról, hogyan viselkedik.
Aztán az első ciszta után tök rendszeressé vált a menzeszem késése ciszta miatt, majd a ciszta mindig ürült a vérzéssel. Akkor egy másik doki azt mondta, hogy a ciszta az egy idegen anyag betokozódása (így tisztul a petefészek) és nem lehet-e, hogy új partnerem van. Hát de, lehet. Ahogy szakítottunk, meg is szűnt a dolog. A legnagyobb nekem 63 mm volt, simán kitágította a petefészket a saját méretére, de eszébe se jutott a dokinak műtétet javasolni és aztán meg el is tűnt a következő menzesszel szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!