Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes hüvely tölcsért...

Érdemes hüvely tölcsért venni? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2010. máj. 30. 18:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva én olyan emberektöl vártam válaszokat aki

már használták.???

2010. jún. 2. 18:37
 12/12 anonim válasza:
100%

Hát, ha esetleg még érdekel valakinek a válasza aki nem csak előítéletektől vezérelve spekulál, hanem tudja is hogy miről beszél...

Egy Fleurcup-ot használok már egy ideje, és nekem nagyon bevált. Azért választottam, mert hasonló hajlékonyságban és formában/kapacitásban, mint a népszerű Lunette, csak kicsit olcsóbb.

Természetesen meg kellett szokni - akárcsak a tampont. Bár meglepően könnyű volt használni már az elején, és magát a tölcsért nem éreztem, de a szárát kicsit meg kellett nyírnom, hogy kényelmes legyen. Én mondjuk elég pánikolós vagyok, ezért direkt olyan tölcsért választottam amin vannak barázdák amik segítenek a kivételnél (nagyon hasznosak, nélkülük nehezebb dolgom lenne...bár állítólag a barázdátlan Ladycup kényelmesebb).

Ami nagyon tetszik benne, hogy lényegesen nagyobb a kapacitása, mint a tamponnak. Mondjuk nekem - szerencsére - nincs is szükségem annyira nagy kapacitásra, így a kisebbik tölcsérméretet választottam, de az erősebb napokon így is kétszer annyi ideig (5-6 óra) tart ki, mint a tampon (2-3 óra). Gyengébb napokon pedig kész felüdülés, hogy nem szárít ki és nem kell átélnem azt a horrorisztikus érzést, mikor a tampon szinte porzik és húz kivételkor...( a leváló vattadarabkákról nem is beszélve...><)

12 óránál tovább mondjuk nem ajánlott benntartani, de mivel ilyen sokáig bírja, ezért nem nagyon merül fel az a kérdés, hogy nyilvános helyen hogyan lehet higiénikusan cserélni. Én többek között ezért is szeretem - orvosként nem tudok 3 óránként rohangálni tampont cserélni, pláne nem egy műtét alatt.

De ha már szóba jött a nyilvános mosdós csere...mivel a tölcsér szilikonból van, ezért nagyon nem tapadnak rá a baktériumok. Más felülettel nem érintkezik, csak a hüvellyel (ami félreértéseket elkerülendő - NEM steril, hanem megvan a maga egészséges baktérium-flórája), és a tisztára mosott kézzel. Éppen ezért belefér, hogy csak kiüríti az ember, egy kis vízzel (fél literes palackot viszel magaddal, nem egy nagy észmunka) leöblíti, és visszahelyezhető. Természetesen otthoni cserénél érdemes megmosni, illatosítatlan, kímélő szappannal (én intim-mosakodót használok hozzá, mert a pH-ja a hüvelyéhez van igazítva így nem árt az ott lakó flórának).

Két mensturáció között forralással, vagy alkohollal lehet fertőtleníteni és használat előtt megint érdemes. Én a gyógyszertári alkoholt választottam, mert nem akartam csak ezért venni egy külön edényt. Így csak áttörlöm, és fertőtlenítve van.

Ami a legjobban tetszik benne - azon kívül, hogy jóval ritkábban kell foglalkoznom a cserélgetéssel - hogy érezhetően rövidebb lett a periódusom mióta használom, illetve hogy nem kell a tamponok és betétek mesterséges fehérítő és egyéb vegykezelő anyagai miatt aggódnom. Az orvosi szilikonon nehezen tapad meg baci, és mivel nincs hüvelyből kilógó része, ezért vizelettel sem terjedhet át egy esetleges húgyúti fertőzés (nem úgy, mint a tampon madzagjáról)

Hm, szerintem már így is közelítem a novella-terjedelmet, úgyhogy abahagyom. Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok.

2010. aug. 8. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!