Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Félévente menstruálok, mitől...

Félévente menstruálok, mitől lehet?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és már több, mint másfél éve ilyen 5-6 havonta jön meg, és olyankor is csak egyetlen egyszer vérzik. Ez gondolom nem normális.

2017. okt. 24. 12:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nemrég óta menstruálsz akkor normális.
2017. okt. 24. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:
Pontosan mikor kezdtél menstruálni?Az elején még rendszeres volt,ezek szerint?
2017. okt. 24. 13:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem, kb másfél, vagy két éve menstruálok, és az elejétől kezdve nem havonta, hanem 5-6 havonta jön meg.
2017. okt. 24. 13:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Az normális, hogy az elején össze-vissza jön meg, nem ugyanannyi napra, néha kimarad egy hónap vagy esetleg kétszer is megjön, de ilyenről még nem hallottam. Szerintem érdemes lenne anyukáddal elmenni a háziorvoshoz és tőle megkérdezni, hogy mi a véleménye. És ha ez valóban nem túl gyakori, nem normális, akkor biztosan fog tudni gyereknőgyógyászt ajánlani, ahova elmehettek.
2017. okt. 24. 13:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Amikor szultem a klinikan, ott nem egy novel talalkoztam akinek felevente egyszer volt menstruacioja. Hogy normalis-e? Nem az, de ha te is ezek koze tartozol, nem sok mit tusz tenni. De ne aggodj, gyereked azert meg lehet, csak a baj az lesz majd, hogy nehez lesz tudni mikor is vagy terhes.
2017. okt. 24. 13:36
 6/11 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy fogamzásgátló szedésével rendszerezhető...egyébként meg egyáltalán nem szeretnék gyereket, szóval nem tudom, miért olyan nagy ügy ez. Anya mindig mondogatja, hogy ez nem normális, meg hogy el fog vinni a Heim Pálba, a gyermeknőgyógyászhoz, hogy írjon fel fogamzásgátlót...az, hogy ez mitől lehet, csak azért érdekel, hogy nem valami betegség okozza-e. Ha nincs betegségem, akkor engem az se érdekel, ha meddő vagyok.
2017. okt. 25. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Anyukád se gondolja komolyan azért hogy fogamzásgátlót fog veled szedetni 14 évesen....ha rám hallgatsz nem kezded el szedni.

Ki kell vizsgáltatni ha mindig így jön meg.

2017. okt. 25. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem se szedjed a fogamzasgatlot emiatt. En teljesen igy jartam mint te, es a hulye gyereknogyogyasz fogamzasgatlot irt fel. Szedtem is fel evig, es amikor abbahagytam a menzeszem ugyanolyan ossze-vissza jott meg mint elotte. Az eredmeny pedig az lett, hogy a melleim kicsik maradtak, es a mehem sem fejlodott ki teljesen. Az elso gyerekem koraszulott lett. Utanaolvastam felnott fejjel, es azt tudtam meg, hogy a fogamzasgatlot nem szabad ennyire fiatlon szedni, mert akkor a nemi fejlodes vissza maradhat, aminek lehet oka kesobb a meh fejeltlensege, illetve hogy kisebb lesz mint a tobbi noe. Na es persze a mellek sem nonek akkor tovabb, en pedig eleve egy keson ero tipus voltam, alig indultak novesnek meg a melleim, mikor mar felirtak a fogamzasgatlot, hogy allitsa be a menstruaciot, de mint irtam, nem allitotta be egyaltalan.
2017. okt. 26. 00:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Pedig de, nagyon is komolyan gondolja. És ő azért nem olyan, akinek csak úgy mondhatom hogy "nem fogom beszedni"...ő úgy gondolja, hogy pont akkor nem fogok rendesen fejlődni, ha nem lesz rendszeres a menzeszem, mivel hogy így meg hormonhiányom van. Elvileg.
2017. okt. 27. 17:58
 10/11 anonim válasza:
Van egy ismerősöm, akinek hasonló problémája van, ő már huszonéves. Neki azt hiszem a pajzsmirigyével van gond, szóval lehet, hogy nálad is van hormonális probléma. Tehát szerintem hormonvizsgálat (vérvétel) kellene inkább (plusz endokrinológia). De lehet, hogy a nőgyógyász is először oda küldene. Aztán pedig lehet, hogy valamilyen gyógyszer kell, de csak úgy szerintem se kezdj fogamzásgátló szedésébe. Kitartás és minden jót!
2017. nov. 3. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!