Retrocervicalis endometriózisa van valakinek?
A retrocervicalis az mit is jelet? Hol vannak olyankor az endometriózis-szigetek?
Nekem van/volt endometriózisom, a petefészkemen és a hasüregben. Akkor derült ki, amikor nem jött a baba. Előtte mindig nagyon görcsölt a hasam amikor megjött, de azt hittem, csak pechem van.
Miután kiderül, megműtöttek, de fél év múlva visszatért. Ekkor csináltam egy 3 hónapos diétát és felszívódott az újabb endometrióma. Nem ettem fehércukrot, fehérlisztet, kerültem minden vegyszeres, adalékanyagos kaját, húst csak keveset ettem, tejterméket semmit. Hidrogénezett növényi olaj helyett olívaolajban sütöttem. Átváltottam natúrkozmetikumokra. A szigorú kúra már véget ért, de azóta jobban odafigyelek arra, hogy mit eszem, és rendben vagyok. Tök jó érzés végre görcsökben fetrengés nélkül menstruálni.
Az előző vagyok, látom, hogy az első válaszoló közben megírta a megfejtést: a méhnyak mögött van. Érdemes laparoszkóppal bekukkantani, hogy van-e összenövés, és ha igen, azt rögtön oldják is.
Hogy derült ki? Ultranaggal látták? Mert nem mindig látszik...
igen, az megvan, hogy helyileg hol van... eléggé khm... éreztem, ahogy megvizsgált az orvos. csak furcsa, hogy eddig sosem okozott gondot.
babát szeretnénk, szóval azt gondolom, a gyógyszer nem jön így szóba...
Nem értem. Most akkor magadnak diagnosztizáltad a retrocervicalis endometriózist? A doki nem látott semmit?
Ha UH-n nem látszik, de fennáll a gyanú, akkor laparoszkóppal lehet benézni. De ha már elaltatnak, hogy bevezessék a lapart, akkor általában egyúttal szét is vágják az összenövéseket, és leválasztják az endometriómákat, ha vannak.
De Te mi alapján gyanítod, hogy ilyened lehet???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!