Ti hogy előzitek meg rendszeres nőgyógyászlátogatás hüvelyflóra helyreállítás/fenntartás, aktus előtti-utáni mosakodás mellett, hogy szex közben ne dörzsölődjenek fel a bacik a húgycsövetekbe és "fázzatok fel" tőle? Teafaolajos óvszer, sikosító?
Az én "trükköm": Napi 1x, 2x fürdés. Szappannal, semmi csicsa. A boltban kapható intim mosakodók nagyon nagyon nagyon kártékonyak.
Aktus után 10 perc múlva azért elmegyek pisilni. Napi 3 liter folyadékot mindenképp megiszok, mert volt már urocystitisem. Kb csak vért pisiltem. Bár annak az oka nagyfokú kiszáradás volt, ami miatt nem kellett pisilnem.
A normál hüvelyflóra: amikor érzem h kifejezetten stresszes vagyok, fél évente 2x 3x, egy lactobacillusos, vény nélkül is kapható hüvelykúpot hazsnálok. Ezek a kis Döderlein baktériumok ugyan úgy megtalálhatóak a hüvelybe, de stressz hatására elpusztulnak, így felborulva a pH miatt, kockázatosabb az ottani egészségem. Ezért prevencióként max 1x-i használat, utánpótlás végett nem lesz gond ( pl: Vagilact - Q )
Ennyi. Semmi több nem kell.
-adiplomásápoló
Igen, nemi érintkezés után (főleg, ha nem óvszerrel volt) menni pisilni, és utána a fürdés. És igen, néha azt a terméket használom, amit az előző írt. Pont azt.
De nálam az óvszer sokat segített, csak párom nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!