Kinek volt már méhgyulladása amiről azt gondolta hogy soha nem fog elmúlni?
Sziasztok. Nálam két éve kezdődött kb amikor elkezdett fájni alul a hasam, pontosabban a méhem. Élesen fájt, feszített, szúrt. Ha felálltam, ha leültem, ha pisiltem, ha feküdtem szóval mindig. Aztán elmentem 3 orvoshoz. Az egyik azt mondta hólyaggyulladás a másik kettő hogy méh illetve petefészek. Gyógyszert nem kaptam...!! Ezután elmúlt a fájdalom de újra jelentkezett, aztán megint elmúlt és újra visszatért.
Elmentem a negyedik orvoshoz aki megerősítette hogy tényleg gyulladás van, kaptam antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt. Persze nem múlt el, visszamentem. Kaptam erősebb antib.-t és másik gyulladáscsökkentőt. Most is ugyanúgy fáj a hasam. Azt mondta ezt addig kell sajnos gyógyszerrel kezelni amíg el nem múlik de ezt se lehet örökké csinálni, szóval ha tényleg nem múlik el akkor kaparást fog csinálni hogy nincs-e a méhemben valami olyan baci ami ellenáll a gyógyszereknek. Már elegem van ebből. Azon gondolkozom lehet nem is gyulladás van hanem valami összenövés vagy más amit ugye az ultrahanggal nem lát. Vagy ha gyulladás akkor ennyire be lehet gyulladva? Járt már így valaki? :(
Szerencsére nem volt ilyen. De azért voltak nekem is gondjaim. A lényeg, hogy el kell menni egy normális orvoshoz, amikor a problémád fennáll és csinál hüvelykenet tenyésztést, amiből kiderül, hogy milyen kórokozó és milyen számban van jelen a hüvelyedben, ami nyilván a gyulladást is okozza. Ha ez megvan, akkor kaphatsz célzott kezelést. Emellett vizeletvizsgálatra is küldjenek el, laborba nézzék meg, hogy a vizeletedben van-e kórokozó és ha igen, akkor milyen számban, erre szintén célzott kezelést ad. Ha van szexuális partnered, akkor őt is kezelni kell, mivel ha ő nincs kezelve, szépen visszafertőz téged. Amikor pedig ki vagy kezelve, akkor hüvelyflóra helyreállítást kell csinálni. Patikában vény nélkül lehet ilyen készítményt kapni.
Illetve ha élsz nemi életet, akkor a fertőzés fennállása alatt, a kezelés alatt és még utána pár napig nem ajánlott nemi életet élni. Ha minden kezeléssel megvagy, akkor pedig egy kontroll hüvelykenet- és vizelettenyésztéses vizsgálatot megcsinálni.
Ha ezeket lelkiismeretesen megcsinálja egy orvos, akkor elviekben meg lehet gyógyulni belőle.
De csinált hüvelykenet tenyésztést?
A partnered kezelve volt? Amúgy meg oké, hogy használtok óvszert, de az ilyen fertőzés orális úton is terjed, ha éppen csináljátok ilyen módon és a férfiaknál általában nem okoz tünetet.
Kontrollvizsgálat volt?
Nyilván nem megfelelően vagy kezelve, azért nem jössz ki belőle.
Bár szerintem jobban jársz, ha nem nőgyógyászhoz mész, hanem bőr- és nemi beteg gondozóba. Sokkal komolyabban foglalkoznak az ilyen jellegű fertőzésekkel, mint a nőgyógyászaton.
Méhgyulladást felszálló fertőzés okoz általában. Vagyis a hüvelyben lesz fertőzés, valamilyen kórokozó által, ami nincs kezelve, és általában nem gombás fertőzés szokott ilyet okozni. És hidd el, hogy persze, az orvos nem hülye, csak mint látod némelyik marhára nem törődik veled.
És nyugodj meg, nem véletlenül van tenyésztéses vizsgálat, ugyanis az orvos szemmel nem látja, hogy milyen kórokozó(k) van(nak) a hüvelyedben. Általában hasra ütésre kezeltek téged, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, ezért nem múlik el. Mert nem vagy megfelelően kivizsgálva és kikezelve! De ha nem akarod, ne hidd el, szenvedj csak nyugodtan.
És attól, hogy 3 éve ugyanaz a partnered, annak mégis mi köze van ehhez? A legtöbb kórokozó okozta fertőzés nem is nemi úton terjed, hanem nyilvános mosdóhasználattal, nőknél pedig gyakran a hüvelyflóra felborulása okoz és generál fertőzést, tehát elkapni sem kell. Ha nem élnél nemi életet, akkor is lehetne méhgyulladásod.
Jó bocsánat csak tudod k.va szar már ezzel szenvedni.
Pedig ebben az orvosban nem szerettem volna csalódni mert ő tényleg normális nem olyan mint akiknél eddig voltam.
Ha visszamegyek hozzá megmondom csináljon egy tenyésztést. Bár szerintem ennek alap dolognak kéne lennie nem?
Megpróbálom akkor a bőrgyógyászaton is.
Köszönöm a válaszaidat, sokat segített!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!