Bevált multivitamin, tippek?
Tavaly rengeteget voltam beteg szinte az egész telet,és sajnos idén is.Van amivel erôsithetem az immunrendszerem?
Biztosan le van gyengülve mert életemben nem voltam ennyit beteg mint mostanság.:(
D: Ősztől tavaszig D-vitamint szedjél, nem mondta a háziorvos? (Fel is tudja írni, úgy sokkal olcsóbb.)
C: Ebből a tiszta aszkorbinsavat javaslom, ez az ilyen dm, rossmann, müller drogériákban kb. 6 cm-s műanyag tégelyben kapható, 100 g 600 Ft környékén van (tehát 100 db 1000 mg-os tablettával egyenértékű). Ha betegség közeledtét érzed, akkor ebből 3-6 grammot is bevihetsz egy nap, csak nagyon alaposan oszd el, mert a sok aszkorbinsav egyszerre meghajt.
Probiotikum: Mivel az immunrendszer 80%-a a bélrendszeren alapul, ezért a bél egészsége nagyon elsődleges. Ezt probiotikummal tudod megtámogatni, érdemes folyamatosan szedni napi egyet olyan készítményből, amiben egy kapszulában minimum 2x10 a kilencediken hasznos baktériumegyed van, mert ebből éli túl a gyomrot kellő számú baktérium. Ezek a készítmények ár/érték arányban közel azonosak, csak a baktériumfajokban és a fajok számában szoktak eltérni. Szerintem jó a Bio Kult, a Béres és a Jutavit, de a folyékony Emóció is jó csak rémes íze van, vagy a fermentált almalé, de azt meg mindig almalében kell felszaporítani, szóval kicsit macerás.
Víz: a test alap pillére, szóval ebből be kell tolni az ajánlott napi mennyiséget testtömeg szerint.
Multi: Ha hiszel a multivitaminban, olyat vegyél, amiben a zsírban oldódó vitaminok közül az A,E,K nincsenek túltolva és nincsenek benne ásványi anyagok, mert ezek a multiból nem tudnak felszívódni, számos okból kifolyólag. Ha célzottan szükséged lenne valamilyen ásványi anyagra, jó felszívódású vegyületből pótold csak azt.
Béres csepp: innen pótolhatsz egyes ásványi anyagokat, meg ez már bizonyítottan jó immunerősítő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!