Mi az a menstruáció?
Atlagosan 28 naponta vereznek a nok. Ez azt jelente hogy mar kepes teherbeesni. Menzeszkor is lehet szexelni, vedekezessel!!
A menzesz termeszetes dolog,nem ciki.
Ez olyan 12 evesen kezdodik. 55eves korig tart. ATLAGOSAN.
Egy verzes kb 5-7 nap.
Van akinek fajdalommal jar
Nem, nem verzunk el.
17/L
Utolsó.
De hogy hogy vérzik? Rendesen vérzik vagy csak olyan lesz a bugyi nap végén mondjuk? Bocsi hogy ilyet kérdeztem de nem tudtam, a google-n meg beszélnek össze vissza. 🙂 köszi amúgy
Egesz nap verzunk. Mint a Niagara.
Nekem reggelre a combom is olyan..
Kegyetlenul faj a hasam, hanyok, szedulok.
Nem,annál azért jóval nagyobb mennyiségű vér távozik ilyenkor.
Ezért használnak betétet vagy tampont a nők,amit pár óránként cserélni kell.Mindenkinek személyreszabott a vérzése,valakinek 3-4 napig tart,van,akinek szinte 1 teljes hétig,és az erőssége is eltérő.
"A menstruáció, avagy a női test havi vérzése a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, melyen minden jól funkcionáló, egészséges női szervezet hónapról hónapra átesik, pubertáskortól egészen a klimaxig.
Kezdete 8 és 15 éves kor között valószínű, vége pedig 45 és 55 éves kor közé tehető, természetesen egyéni esetekben ez változhat.
A folyamatot hormonok irányítják. Az ösztrogén szintjének növekedése minden ciklus kezdetén egy (ritkán kettő) petesejt érését, majd a petefészekből tüszőrepedéssel történő távozását (ez az ovuláció) váltja ki.
Az ösztrogén és progeszteron szintje csökkenni kezd, a méh nyálkahártyája pedig ennek hatására leválik, és a menstruációs vérzés formájában távozik. Azaz nemcsak tisztán vér, hanem vér és szövetdarabok ürülnek a hüvelyen keresztül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!