Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért fáj mindig rettenetesen...

Miért fáj mindig rettenetesen a hasam amikor meg jön a havim?

Figyelt kérdés

Nagyon fáj mindig a hasam amikor meg jön,de annyira hogy menni alig birok.Szoktam ilyenkor gyógyszert be venni Algoflex M a neve de nem használ semmit. Ilyenkor mindig magamra kell erőltetni hogy aludjak és miután fel kelek akkor már nem annyira fáj . Valaki tudna valamit mondani hogy mivel tudnám enyhíteni a fájdalmat ? Köszönöm előre is a válaszokat.

17/L.

2017. aug. 9. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Szia! ha egészségileg minden rendben, akkor csak arra lehet kenni a dolgot, hogy ilyen alkat vagy. Nekem sem tudtak mondani semmit, hátrahajló méh, mondták, és sajnálkoztak. Borzasztó görcseim voltak minden hónapban. Ájuldozás, hányás, fekvés, suliból hazaküldés.

Az Algoflex M nekem sem jó, keress másikat, ha nem jó, de amúgy fontosabb, hogy mikor szeded be a gyógyszert.

Ne akkor vedd be, mikor már görcsölsz. Akkor már késő. Szedd a gyógyszert megelőzéses jelleggel.

Én így csinálom: ha megjött, azonnal egy szem (Apranaxot szedek). Éjjelre egy szem, mert éjszaka is jön a görcs és akkor már csak arra ébredek, hogy borzasztó, full erővel nyomja. Másnap reggel még egy szem. Délután még egy. Így négy szemmel megelőztem a görcsöket, esélyt se adok neki, hogy kialakuljon a fájdalom.

A legerősebb napjaidon szedd így. Nekem ezzel a módszerrel már 2 éve nem volt görcsöm (és akkor is azért volt, mert nem vittem magammal a munkába a gyógyszert).

Arra is figyelj, hogy soha ne legyél éhes, ne ürüljön ki a gyomrod és ne korogjon. Rágcsálj kekszet, vagy amit szeretsz. Az éhség sokszor be tudja indítani a görcsöt.

2017. aug. 9. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak egyetérteni tudok az elsővel. Nekem is a megelőzés segít. Ha már csak picit is fáj a hasam, mikor beveszem a gyógyszert, az késő.
2017. aug. 9. 11:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. Eddig mindig csak akkor vettem be a gyógyszert ha nagyon görcsölök már mint pl most is de akkor majd máshogy fogom csinálni.

11 éves voltam amikor meg jött , de komolyabb fájdalmaim kb 14 éves korom óta van azelőtt soha nem volt .

2017. aug. 9. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

A görcsök méhizom-összehúzódásokkal járnak. Ha már beindult, nem fog leállni, plusz ugye a pirulának is kell némi idő, hogy hasson. Ezért késő görcs alatt beszedni.

Remélem, beválik.

Első voltam.

2017. aug. 9. 11:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen nagyon köszönöm hogy válaszoltál . :)

És azok pl segítenek hogyha meleg ruhát rakok a hasamra ha már a gyógyszer nem hat ? Mert ilyet is olvastam

2017. aug. 9. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:
90%
Igen, a görcsöt enyhíti a meleg, megmondom őszintén, én mindig annyira rosszul voltam, hogy nem tudtak semmit a hasamra rakni elég hosszú időre, így nem tudok érdemben nyilatkozni róla. Elvileg segít, ha kerülöd az sok édességet és a túl sok sót, ha melegíted a hasad pl palackkal. Nekem régebben, tinikoromban anyukám a vasalót minimum fokozatra állítva egy pokrócon keresztül rakta a hasamra, de nem emlékszem, használt-e, mert szinte önkívületben voltam.
2017. aug. 9. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!