Lányoktól, nőktől kérdezem: aki volt már teljes kardiológiai vizsgálaton (szívultrahang, terheléses és sima EKG, illetve szív CT), mennyire kellett ezeken a vizsgálatokon "nekivetkőzni"?
Azért 27 évesen felnőttebben lehetne hozzállni a kérdéshez, bocs...
Egyébként pedig: EKG-n és szívultarhangon meztelen felsőtest, utóbbinál ráadásul oldalt is kell feküdni, ami különösen kellemetlen volt nekem, a három gyerek szoptatásával elhasznált melleimmel. Nem volt jó élmény, de a szívem fontosabb a szépségem illúziójánál..
deréktól felfelé meztelen leszel.
huh, egyébként a családi barát nőgyógyász számomra elég borzasztóan hangzik... ott ülsz vele szemben és beszélgettek másokkal is, legközelebb meg beterpesztesz neki...
Echon felül teljesen le kell vetkőzni, mivel az uh-fejnek a bőröddel érintkeznie kell, és mivel a szíved a mellkasodban van, igen a cicidnek szabadon kell lennie, annak környékét fogja uh-zni a doki
Hasi ct-m volt anno, kaptam a vizsgálathoz kórházi hálóinget, abban feküdtem be a gépbe.
Ez egy tévhit hogy a szivultrahang vizsgálatnál félmeztelenül kell lenni.Hogy ez a hazai gyakorlatban miért van igy én arra fogom hogy kevesebbet kell kommunikálni a beteggel a másik variációt le sem irom
Szakszerűen figyelmesen végzett vizsgálatnál nők részére mindig köpenyt kéne biztositani vagy a figyelmet arra hivni fel hogy milyen at alkalmas ruházat. A vizsgálathoz megfelel bármilyen olyan felső ami középen nyitható bal oldali oldal fekvésben történik jobb kéz leszoritja a felsőt a jobb mellet, csak a bal mellrészi dekoltnál és kicsit alatta kell hogy elférjen a vizsgálófej.jHa a gél hozzáér a ruhához könnyedén kijön mosásnál.A vizsgálatot hogy igy kéne elvégezni szakmai okai is vannak nem megy a beteg vérnyomása az egekbe,pulzusa nem emelkedik nagyon nem lesz esetlegesen hyperkinetikus,,,illetve egyes értéket is befolyásolhat /EF/ Valójában le van ez irva is csakhát nem foglalkozik vele a vizsgálatot végző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!