Hogyan távolítsam el a bikinivonalról úgy a szőrt, hogy se ne legyen sebes, kipattogzott és piros?
Ha a borotvától kipattogsz, akkor gyanta vagy epillátor. Én személy inkább gyanta párti vagyok, de kinek mi.
Elmész kozmetikushoz, ha magadnak nem tudod leszedni, és a pirosság max 1 nap után elmúlik. Arra számítani kell, hogy elsőre esetleg kicsit vérezhet vagy esetleg pár napig apró véraláfutásos lesz, de amint elmúlik, 2-3 hétig egy szőr se fog kinőni.
Nyugtató krémet viszont mindenképpen szerezz be a pirosság ellen. Ez borotválkozásra is érvényes.
A szőrtelenítőkrém nem sokat ér erősebb szőrzet esetén, főleg bikinivonalon. Már másnap borostás lesz, nem tart tovább, mint a borotva. Ráadásul ha érzékeny a bőr, akkor ugyanúgy kipirosodik, hiszen mégiscsak leégeti a szőrt, ami a bőrnek sem tesz jót.
Menj el kozmetikushoz, ő majd leszedi neked. Illetve tuti jól megcsinálja, mert nap mint nap ezzel foglalkozik. Az a legjobb megoldás.
Én is elég szőrös vagyok. Váltottam borotvát, most már 4 pengéset használok, azt elég egyszer végighúznom és szinte már nem is szőrös.
Nekem a szőrtelenítőkrémek egyáltalán nem váltak be, a gyanta elég fájdalmas azon a részen, szóval én krémes habfürdőt szoktam felhabosítani és azzal kenem be magam borotválkozás előtt. A borotva sokkal jobban csúszik rajta, és még illatos is.
A borotva váltás szerintem is jó ötlet, meg ha egyszer használatos borotvát veszel, akkor az tényleg 1 használat legyen mert utána már csak tépi a szőrt.
Az is segít, ha borotválkozás előtt 1 nappal bőrradírozod a területet. Borotválkozás után pedig használj aloe vera gélt, vagy körömvirág krémet. Mindkettő nagyon jó bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő. Nekem az is segíteni szokott, ha 1-2 percig hideg vizet engedek rá borotválkozás után.
Epilátort nem nagyon ajánlom bikinivonalra, mert könnyen becsípheti a bőrt ami csúnya sebekkel járhat. Plusz én még minimum 2-3 napig pöttyös vagyok utána.
Ami nekem még bevált az a Maxepil szőrnövekedés gátló krém. Annyi problémám van vele, hogy elég drága és nem sokáig elég. De észrevehetően vékonyítja a szőrszálakat és tovább tart a simaság, plusz kevesebb a gyulladt szőrtüsző. Érdemes figyelni az akciókat és beszerezni 1-2 dobozzal ha éppen olcsóbb. (Viszont fontos, hogy csak bikinivonalra kend, nyálkahártyával ne érintkezzen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!