Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvely gomba vagy bakteriális...

NikiDávid kérdése:

Hüvely gomba vagy bakteriális fertőzés?

Figyelt kérdés
Volt már hüvelygombám, tudom milyen érzés ég viszket folyás stb, szerintem bakteriális fertőzésem van arra gondoltam mert csak kellemetlen szagát érzem, semmi külső belső panasz, mellesleg x éve nem voltam férfival, lehet most nyáron hogy voltam strandon Duna Balaton onnan vmit összeszedhettem, tanács valami kezelés?

2017. júl. 29. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

Nődoki???

Vagy punciászhoz sem nem jársz néha napján?

Ő ír fel tuti megfelelő szert.

2017. júl. 29. 16:51
 2/4 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, hogy csak felborult a Ph-d. Próbálkozz valamilyen hüvelyflóra visszaállító kúppal, ártani nem tudsz vele. De a legjobb természetesen az lenne, ha elmennél nőgyógyászhoz és csináltatnál egy tenyésztést, hogy biztos legyen mivel van dolgod.
2017. júl. 29. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
87%

Mind a gombának, mind a kóros flórának lehetnek más tünetei, sőt akár tünetmentes is lehet, és csak más vizsgálatoknál derül ki, hogy van.

Természetes vizekből elenyésző esélye van a fertőződésnek, zárt, mesterséges vizekből annál inkább. (Ha a Balatonba belekerül egy fertőzött ember testnedve, azonnal rengetegszeresére hígul, ellenben ha egy medencébe kerül bele...)

Egyébként az intim szőrtelenítés is fokozott veszélyt jelent a hüvelyflórára.

Én mindig tartok otthon pár doboz GynOphilus hüvelykapszulát, már sokat kipróbáltam, ezt találtam a legpraktikusabbnak.

A hüvely nagyon érzékeny, akár érzelmi hatásra is keletkezhet hüvelyirritáció, sose árt, ha van otthon könnyen alkalmazható hüvelytabletta és klotrimazol kenőcs, ami bármilyen hüvelykörnyéki irritációra jó, nem csak gombás eredetűre. (Candibene, Canesten) Azt kell szem előtt tartani, hogy a hüvely "tisztaságfogalma" más, mint a mienk. :) Ami nekünk tisztálkodás, higiénia, az az érzékeny hüvelyflórának fenyegető veszélyforrás, mert megsérülhet a természetes védelmi rendszere. Ezért ha mosogatjuk is magunkat, használjunk alacsonyabb pH-jú, illatmentes intim mosakodószert és ne mossuk naponta többször így se.

2017. júl. 29. 19:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanacsokat, betadin kupot vettem gyogyszertartarba de ha nem segit elmegyek nögyogyaszhoz.
2017. júl. 30. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!