Fibroadenoma? Lipoma, mellben? Akinek volt valamely leírná milyen volt tapintása?
Par napja vettem észre bal mellemben felső negyedben egy nagyobbat es mellette egy kisebbet babszem méretű. Háziorvos uh-ra küldött a lipoma es fibroadenoma van megkérdőjelezve a beutalón. De mondanom sem kell hogy nagyon ideges vagyok,félek a rossz indulatú elvaltozástól. Írna valaki egy két bátorító mondatot?
9 hónappal ezelött mikor terhes lettem akkor vettem először észre,egészségügyi terhességmegszakításom volt utana eszembe jutott es megtapiztam ott a mellem de nem ereztem... most megint felfedeztem mert ici picit érzékeny volt ott.
Szerdán megyek uhra de addig meg fogok őrülni az idegességtől 😔
Nekem egy nagyobb fibroadenomám van volt.
Úgy írnám le, mint egy babszemet a salátából, pont olyan gumiszerű tapintása volt, ès tapizásra elcsúszkált. Azèrt írom múltidőben, mert kontrollra kellett volna járnom vele, de elsusmákoltam, mire meg legközelebb nőgyógyászhoz mentem, neki jeleztem, hogy hol van, ès ő meg már nem találta (èn se). Úgyhogy nem kell mennem uh-ra. ;)
Neked elmozdítható?
Az jó jel, ha elmozdítható, a rosszaságok általában jobban összekapaszkodnak a környezetükkel, így van, hogy nem mozdíthatóak.
Remèlem minden rendben lesz, ne izgulj!
Nekem fibroadenómám és cisztám is van. Igazából azt kell figyelni a fibroadenómánál, hogy nagyobb lesz-e. Ha nagyjából ugyanakkora a mérete, akkor biztos, hogy nem rosszindulatú. Egy jó tanács, hogy ne fogdosd folyton, mert fájni fog :) elég, ha havonta 1-2x megtapogatod, hogy mi a helyzet.
Nekem egyébként néha szokott fájni (menstruáció előtt vagy után), gondolom összefüggésben van a hormonokkal is. Nekem fél évente kellett járni uh-ra, nemrég vettek belőle szövetet is. Most már elég évente 1x ellenőriztetnem, azt mondta a doktor.
Ne izgulj, nem lesz semmi baj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!