Megyek táborba de hogyan vegyem rá anyukámat hogy vigyek borotvát?
Ha biztosan megengedné, akkor miért nem mered elmondani neki? Biztosan ő is szokott szőrteleníteni.
Állj elé, és mondd el, mit szeretnél.
Jaj ez aranyos:D Egy percig azt hittem megtiltotta, nagyot néztem.
Csak állj oda elé és kérdezd meg hogy vihetsz-e borotvát? Biztos tudja hogy szoktál használni, nem lesz mérges:)
Vagy végső esetben csak rakd el sunyiban, aztán majd ha rákérdez akkor megbeszéled vele miért vitted el.
Tudom hogy most ijesztőnek tűnik a gondolat, de hidd el, nincs mitől félned, pár év múlva már csak nevetni fogsz ezen az emléken:)
Én anyukád helyében próbálnálak rábeszélni, hogy hosszútávon majd inkább epilátort vagy gyantát használj. Esetleg a szülinapodra vagy karácsonyra kérj epilátort. Hosszú távon ugyanis sokkal jobb: ha most elkezded tövestől kiszedni a szőrszálakat, akkor nagyon megkönnyíted a későbbi életed, mert meggyengülnek, ki is kophatnak. Ha viszont borotválod, akkor megerősödik, és persze egykettőre borostás is lesz a lábad.
Amúgy az sem rossz megoldás, ha a nagyon feltűnő szőrszálakat a táborban egy szemöldökcsipesszel kiszeded.
Az tévhit, hogy a borotválástól erősödik a szőr! Csak azért látszik erősebbnek a szőr borotválás után pár nappal, mert a borotva csak az elvékonyodó végét vágja le a szőrszálnak és amikor elkezd újra nőni az erősebb (vastagabb) szára kerül (nő ki) felűre és ettől erősebbnek látszik. Ha igaz lenne hogy a borotválás erősíti a szőrzetet a nők nagy része már úgy nézne ki mint Chewbacca...
Az epilálás és a gyantázás is iszonyat fájdalmas tud lenni, főleg ha valakinek érzékeny, vékony bőre van. (Vagy alapból nem mazochista..) Szerintem a borotválás teljesen ok tiniként is, de azért egy ápoló/nyugtató borotvazselét (pl aloe verás Veet) javasolnék így a bőröd sem megy tönkre a gyakori borotválástól. Én is ezzel kezdtem a szőrtelenítést (illetve a szőrtelenítő krém sem rossz az tovább is tart szőrtelenül , ha olyan a helyzet . én pl táborokkor mindig ezt használtam ^_^ )
Szerintem amíg csak a lábadról/kezedről/ hónod aljáról van csak szó ne aggódj,nyugodtan beszélj vele, egészen biztosan nem lesz kellemetlen! biztos vagyok benne hogy jó tanácsokkal/tapasztalatokkal is tud segíteni majd plusz biztosan megérti, hogy miért szeretnéd, hiszen nyár van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!