Lehetséges, hogy a fogamzásgátló ennyire elvékonyítja a méhnyálkahártyát?
A Mai vizsgálat, szerint a ciklusom 20. napján 1,8 mm a vastagsága. Ez a normális 4-10 mm-hez képes aggasztóan kevésnek tűnik. Normális, hogy a fogamzásgátló ennyire elvékonyítsa? Vagy eleve valami baj lehet?
( 1 éve járok már nőgyógyászhoz, bőrgyógyászhoz, háziorvoshoz, mert kellemetlen tüneteim vannak-bőrproblémák- de az orvosok egymással nem beszélnek és nem érdekli őket, hogy segítsenek. Erre kaptam a Yadine fogamzásgátlót, de arra nem használ) Lehet, hogy más a baj?
A kérdező vagyok:
Azt írjál, hogy a ciklus során (nem térnek ki a fogamzásgátló szedésének esetére) a ciklus vége felé akár 20 mm is lehet a nyálkahártya. Ehhez képest az 1,8 mm... :(
fogamzásgátlót szedsz, tehát tök fölösleges, hogy vastag legyen a nyh. a hormonkezelésnek nyilván része az is, hogy ha nincs peteérés, akkor nem indul be a nyh-vastagodás sem.
a normális 4-10 mm arra vonatkozik, akinek menstruációs ciklusa van.
te nem menstruálsz, neked csak megvonásos vérzésed van.
Nem fogamzásgátlásra kaptam effektív ezt a fogamzásgátlót, hanem a tünetek enyhítésére. A tüneteim (1,5 éve tartanak) nem enyhültek, de mivel az orvosok nem végzik a dolgukat, ezért kénytelen vagyok ilyen fórumokon informálódni.
Tulajdonképpen az a kérdés, hogy kellene-e ösztrogén vagy valamilyen hormonpótlás számomra, mert az orvosok még egy hormonvizsgálatot sem végeznek 1 éve, csak írogatják a különböző tüneti kezeléseket (krémeket) és fogamzásgátlót, ahelyett, hogy tényleg segítenének és kivizsgálnák a dolgot.
Az utolsónak pedig üzenem, hogy a megvonásos vérzés ugyan-úgy menstruáció, hiszen a méhnyálkahártya leválása esetén tapasztalható. Ugyan, hormon megvonása miatt van, és nem a természetbeli ciklus elejét jelenti, de attól még biológiailag ugyan-az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!