Miért fáj csak a jobb mellem?
Sok oka lehet, a mastodynia nagyon sok nőt érint. Sajnos nekem is sokszor fájdogálnak, hol a jobb hol a bal, sőt a hátamba is sugároz meg van hogy az egész hónaljam fáj. Cisztás betegség jele lehet, nekem már van egy cisztám a jobb mellemben de fura mert a bal sokkal többet fáj abban mégsem találtak semmit. Biztos, hogy a hormonális hatások is közrejátszanak de a táplálkozásnak és életmódnak is lehet szerepe. Meg persze genetikai hajlam is létezik, édesanyámnak is fibrocisztás emlő szerepelt a papirjain. Később pedig mellrákot diagnosztizáltak nála. Én a koffeinnel figyeltem meg összefüggést, amikor elhagytam a kávét, energiaitalt alig fájt, amikor napi hármat ittam akkor pedig szinte egész nap fájdogált valamelyik.. Nekem sajnos volt hogy egész hónapban, ciklustól függetlenül fájt és kemény szövetcsoportok, csomók is érezhetőek voltak benne. A ciklikus mellfájdalomtól már el tudom különiteni. Nem egy jó dolog, egyes feltevések szerint mellrákra hajlamosit sajnos édesanyámat is mellrák miatt vesztettük el. Hogy volt-e benne szerepe az emlő elváltozásnak azt még nőgyógyász onkológus sem merte egyértelműen kijelenteni, de a cikluson kivüli mellpanasz az egyértelműen kóros. Ember legyen a talpán aki meg tudja őket különböztetni...
E vitamin szedését szokták ajánlani mellfájdalomra, próbáld ki. És tartózkodj a koffeintől, hátha az is beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!