Szedett már valaki klion tablettát?
Nőgyogyaszati problema irta fel az orvos. Nincs kulonosebb folyasom, csak az alhasam gorcsol borszasztoan..
Sokkolo keteles a neve, es 8 tablettat kene bevenni egy ora alatt, ezutan nem kell szedni már. Sajnos felek a mellekhatasoktol... mi van ha erzekeny vagyok ra..
Ezzel egyutt macimirror huvelytablettat is irtak fel, mar az elso is hasznalt, eddig kettot hasznaltam es egesz jol vagyok.
Van ertelme igy beszedni még kliont?
Valakinek velemenye rola es a mellekhatasairol? Eddig nem olvastam rola jokat...
Na, roppant hasznos válaszokat kaptál, jól megerősítettek a hülyeségben... gratulálok a GyIK közönségnek!
Egyáltalán nem túlzás ez a nyolc tabletta, kismedencei gyulladásnál (Chlamydia) adják így, és PONTOSAN így kell szedni. Ez 2g metronidazol (Klion), vagyis 8x250mg. Az orvosod nem hülye, hanem nagyon okosan kezel(ne, ha hagynád). A hüvelytabletta a lokális tüneteket enyhíti, neked pedig a belső női nemi szerveiden van a probléma, oda nem fog hatni a hüvelytabletta, csak a tüneteid enyhülnek, a gyulladás meg rágja magát.
Persze dönthetsz úgy is, hogy nem szeded be és rettegsz a ritka mellékhatásoktól. Pár hét múlva elmúlik a hasi görcsölésed, mert "meggyógyul" a gyulladás. Ahogy általában szokott, hegesedéssel. 5-10 év múlva meg a második méhen kívüli terhességed vagy full manifeszt meddőséged után meg elgondolkozhatsz, hogy vajon a kezeletlen kismedencei gyulladásod 90 vagy 100%-ig játszott szerepet a petevezetőid elhegesedésében...
Koszonom az utolso valaszolonak! Vegre tudom mi bajom lehet... a papiromra csak huvelyi gyulladast irtak, ami biztos volt egy kicsi, ha az orvos ugy talalta, de nekem nem volt erzekelheto problemam a huvelyemmel, folyas is csak egyszer, ezert nem ertettem hogy jon az alhasi fajdalmakhoz a huvelyem.. nem vilagositottak fel rola, hogy mi is lehet az alap betegsegem, pedig igy utolag elolvasva a betegseg tuneteit, tobb minden is egyezik, pl nehany honapja volt koztes verzesem, mire orvoshoz mentem volna elmult. Egyebkent a papirra pl volt irva mellvizsgalat is, ep emlok, amikor a polom le sem kerult, ebbol is gondoltam, hogy kicsit feluletes, az orvos..
Mindenki racsodalkozott a 8 tablettara itthon is, es azt mondtak biztos valami felreertes.. a neten meg mindenhol a napi2 tablettas 7 napos kezeles miatti szornyu mellekhatasokrol irtak, nekem pedig jott a hetvege, nem tudtam beszelni az orvosommal. Igy hogy ezt leirtad, este beveszem :)
Egyebkent nem vagyok az a tipus aki az orvost hulyenek nezi, akarmilyen bajom volt eddig mindig kovettem az orvos utasitasait, barmilyen orvos legyen az.
Termeszesetesen tudom ,hogy egy fereghajtoval ossze sem lehet hasonlitani...
Na, akkor örülök, és bocs, hogy lekúrtam a fejedet, csak tök mérges tudok lenni, amikor marhaságokra biztatnak embereket. Sajnos dolgoztam nőgyógyászaton, nagyon gyakoriak az ilyen gyulladások későbbi szövődményei, és utólag ez már veszett ügy :(
A lényeg az, hogy nem véletlenül írta fel, valószínűleg gyulladást sejt, vagy pedig a hüvelygyulladásod potenciálisan felszáll az alhasadba (tehát megelőzésre írta). Mondjuk elmondhatta volna neked két bővített mondatban, hogy mire adja a tablettát... A klion egyébként nem olyan borzalmas szer, ritkák a valódi mellékhatások, ne félj tőle, kb. ugyanolyan, mint bármelyik másik szer. Egyszeri nagy dózisnál pláne.
Amúgy valóban féreghajtóként is használják, de ott sem feltétlenül a klion csinálja a tüneteket, hanem a széteső férgek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!