Hogyan zajlik az 1. nőgyógyászati vizsgálat?
A héten lesz az első vizsgálatom.
Nagyon félek. Milyen ruhát vegyek fel?
Fájni fog?(használok tampont 14éves koromtól)
Nektek milyen volt az első vizsgálat?
16/L
Azt hittem, fertőzésed van, stb.
Nos, igazából semmi extra. Bemész, a doki megkérdezi, mikor volt az utolsó menstruációd első napja (szóval ezt jegyezd meg, ne ott kelljen számolgatni). Megkérdezi szűz vagy-e még (mert ettől is függ, hogyan vizsgál). Ekkor nyugodtan mondhatod neki, hogy az vagy, de tampont használsz évek óta, mert így valószínűleg tud kézzel vizsgálni. Utána levetkőzöl alulról, és felfekszel a vizsgálóasztalra. Szétteszed a lábadat, ő pedig tapintással vizsgálja a hasadat, méhedet. Nem fog fájni, ha ellazulsz. Maximum kellemetlen, de nem fáj. Érdeme szoknyában menni, mert akkor azt nem kell levenned, csak a bugyidat, odamehetsz szoknyában a vizsgálóasztalra, ott meg felhajtod. Bár én sose így csináltam, jó volt nekem félmeztelenül is odamenni, nem ettől volt keveskevésbé kellemetlen a szituáció.
20N
Ha szüz vagy még, akkor teljesen felesleges a korodban.
A nemi élet megkezdése után kb 1 évvel javallott...
vagy szüzen kb 23 éves korban.
Fájni nem igazán fáj, de igen kínos ott beterpeszteni első alkalommal, szerintem a női orvos valamit könnyít a dolgon.
Nem volt semmi különös.
Az elején megkérdezte az utolsó mensi időpontját,meg hogy szűz vagyok-e.
Aztán be kellett menni a vetkőzőbe és alulról le kellett vetkőzni(szoknyában voltam az maradhatott).
Majf fel kellett feküdni a vizsgáló asztalra és szét kellett tennem a lábaimat.
Mivel használok tampont ezért kacsával vizsgált(kicsit kelemetlen volt).
De minden rendben van😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!