A súlyos depressziótól megszűnhet a menstruáció, vagy más oka van?
Figyelt kérdés
Nem is tudtam hirtelen, hogy melyik kategóriába rakjam, de ez lesz a célszerű, tehát. Január óta egyszer, maximum kétszer jött meg teljesen szabálytalan időpontokban. Mivel eddig rendszeres, napra pontos volt, most furcsa, hogy többször is kimaradt. Utoljára lassan két hónapja kellett volna megjönnie (tehát 3 hónapja nem jött meg) Voltam orvosnál is, ott csak annyit mondtak, hogy nem vagyok terhes, meg sem vizsgáltak komolyabban. Az életem nem stresszes, inkább mozgáshiány, rendszertelen étkezés jellemző rá egy éve. Súlyos depresszióban szenvedek, nem alszok jól, nincs étvágyam, nincs életkedvem semmihez, nincsenek barátaim, és családom se. Próbálok barátkozni, de mindig sikertelenül. Arra gondoltam, hogy ez a fajta életmód zavarta meg a hormonháztartásom, és ezért teljesen kimarad. Viszont van hogy iszonyat fáj a hasam alatt görcsösen percekre, vagy éppen felfázós érzésem van. Ez a napokban jött elő inkább. Gondolom meg akarna jönni, de a szervezetem gátolja? Vagy mitől lehet? A súlyos depressziótól tényleg megszűnhet a menstruáció?2017. jún. 8. 09:31
1/3 anonim válasza:
Nem hinném, hogy csupán a depressziótól ilyen lehetséges, sokan depressziósok, mégis menstruálnak. Én valami mást gyanítanék a háttérben, valami hormonális gondot, lehet, hogy a depressziódhoz is hozzájárul, és nem is tudsz róla.
Szóval szerintem menj el másik orvoshoz, nőgyógyász mellett az endokrinológia is szóba jöhet, de első körben egy olyan nőgyógyászt találj, aki hajlandó rendesen foglalkozni veled.
2/3 anonim válasza:
Ha annyira nincs étvágyad, hogy nem eszed meg a minimális tápanyag szükségletedet, akkor úgy tudom elkezdenek leállni egyes kevésbé fontos funkciók, mint a peteérés. Mivel régóta nem jön meg, felkeresnék a helyedben egy másik nőgyógyászt és elmondanám így a depresszióval étkezési szokásaiddal együtt a történetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!