Túl alacsony vérnyomás?
Mostanában nem èrzem túl jól magam. Gyakran fáj a fejem, ha felállok elszèdülök, gyakran hányingerem is van. Most a nagy melegben ha kint vagyok nem esik jól, gyengènek, fizikailag rosszul èrzem magam. Kiváncsiságból megmèrtem a vèrnyomásom ès ezt az èrtèket mutatta: sys: 116, dia:72, pulzus:57. Ez nagyon alacsonynak számít? Lehetnek ettől a panaszaim? Mennyire veszèlyes az alacsony vèrnyomás?
Amig iskolába jártam gyakran volt vizsgálat, igy vèrnyomás mèrès is, de olyankor ugy izgultam (nem èrtem mièrt) hogy èreztem hogy gyorsan ver a szivem, igy nem biztos hogy valós èrtèket mutatott a mèrő. Az elmúlt èvekben előfordult hogy rosszul lettem, minden elfehèredett,nem tudtam mozogni,nem hallottam semmit a külvilágbol ès majdnem összeestem. Vagyis ha nem ülök/fekszem le ez lett volna. Ilyen szerencsère már règ volt, ès nem tudom hogy ez összefügghet e a vèrnyomással.
Tudom, hogy a válaszolók közül nem mindenki orvos, de kiváncsi vagyok a vèlemènyetekre. Szerintetek szüksèges orvoshoz mennem?
19 èves vagyok, nő
Ez kimaradt
Lehet vashiányod (vérszegénység) is. Nekem mindig is alacsony volt a vérnyomásom (általában 80/60), de amióta normális lett a vasam, már sosem szédülök (korábban néha előfordult). A fejem is már csak akkor fáj, ha beteg vagyok. A vérnyomásom nem változott semmit.
Én elmennék orvoshoz, rutin vérkép, egyéb vizsgálatok céljából.
116/72 nem annyira alacsony, hogy ettől ilyen tüneteid legyenek, nekem is ennyi mostanában mióta meleg van és nem érzem rosszul magam, 80-90 volt a vérnyomásom tavbaly amikor szédültem és rosszul voltam.
Valami más állhat a hátterében a apnaszaidnak, menj el a háziorvoshoz, nem ártana egy vérképet csináltatni.
Érdemes lenne egy mindenre kiterjedő teljes véképet, tehát nemcsak alapot csináltatnod, és szakorvoshoz fordulnod.
Egy teljes vérkép nélkül nem fog tudni neked mondani senki semmit.
"Az elmúlt èvekben előfordult hogy rosszul lettem, minden elfehèredett,nem tudtam mozogni,nem hallottam semmit a külvilágbol ès majdnem összeestem. Vagyis ha nem ülök/fekszem le ez lett volna." Nálam ilyen akkor volt, amikor leesett a vérnyomásom, párszor el is ájultam.
Lehetsz még érzékeny az elektromágneses sugárzásra is, bár erre sajnos nincs megfelelő vizsgálat. De ha az orvosnál nem derül ki, mi a bajod, ez is egy lehetséges magyarázat.
"Nálam ilyen akkor volt, amikor leesett a vérnyomásom, párszor el is ájultam." - Tegnap úgy látszik, nagyon fáradt voltam. Azt akartam írni, hogy "leesett a vércukrom".
- utolsó -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!