Milyen egy emlővizsgálat? Hogy vizsgálnak?
Melyik?
Van tapintásos vizsgálat, ekkor ahogy a nevében is benne van, kézzel áttapintják a melledet, de ezt magadnak is megcsinálhatod.
Ultrahangos: lefekszel, nyomnak rád egy hideg gélt, majd jól átnéznek az UH fejjel, nemcsak a melleket, hanem a környező területeket, hónaljakat is (legalábbis nekem így volt). Semmi fájdalommal nem jár.
Mammográfia: a cicidet beszorítják két lap közé oldalról és másik irányba is, így készítenek felvételt. Nekem elég erősen beszorították, kicsit kellemetlen volt.
Hát csak így általánosságban kérdeztem. Egyik rokonom mondta, hogy el kell mennie ilyenre, de nem tudtam semmit a vizsgálatról.
Köszi a válaszokat!
Mammográfiát csak idősebb nőknél alkalmazzák,akiknek nagy melle van. Fiataloknál nem is használják,eleve veszélyes.
Kisebb cicit ultrahanggal töjéletesen meg tudják vizsgálni.
#4, akkor én erre rácáfoltam, mert kb. 34 és 36 éves koromban is voltam mammográfián, és kicsi a cicim. :)
Az egyiket gyanús csomók miatt rendelték el, a másikat munkahelyen lehetett szűrőprogram keretében igénybe venni, és elég sokan el is mentünk, még nálam fiatalabbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!