Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor szedhetek fogamzásgátlót?

Mikor szedhetek fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az a helyzet, hogy kb egy éve vettem észre, hogy odalentre lett 3-4 kis szemölcs, amivel jó ideig nem foglalkoztam, mert egyrészt idiota vagyok, mindig húztam-halasztottam, másrészt úgy voltam vele, hogy biztos elmúlik majd, semmi komoly... Hát kiderült, hogy nemi szemolcs, amit a HPV okoz. Nőgyógyász elküldött bőrgyógyászhoz, aki leszedte a szemolcsoket. Ennek kb 2,5 hónapja, hála istennek azóta nem jött ki rajtam újabb szemolcs, illetve kaptam oltást is. Ez a bőrgyógyász, akinél voltam, egyben nemigyogyasz is, nagyon neves és profi, évek óta hozzajárunk és a legutolsó kontrollnál megkérdeztem, hogy most ez fertőz-e, barátom elkaphatja-e tőlem stb, mert szeretnék foggatlot szedni. Azt mondta, hogy igen szedhetek. Tehát amikor mentem nőgyógyászhoz, akkor kertem h írjon fel fogamzásgátlót. Erre el kezdett úgymond veled "veszekedni", hogy attól, hogy most nincs kint szemölcsöm, még simán bennem lehet a vírus, csak épp tünetmentes és fertozhetek, pl barátomat ugye. Nem hajlandó felírni a gyógyszert.. Most komolyan nem értem, hogy akkor mi van. Egyértelmű nyilván, hogy semmiképp nem szeretném megfertozni a barátomat, de tegyük fel ha pl tünetmentes vagyok, nincs szemolcsom, de attól még a vírus bennem van évekig v akar életem végéig, akkor soha nem szedhetek foggatlot, mert bármikor megfertőzhetem a barátomat? Vagy én ezt nem értem.. Gyűlölöm a gumit, ráadásul egyszer már kiszakadt és esemenyutanit kellett bevennem, ami mindent felborított odabent. És azóta meg rettegek, hogy megint kiszakad. Szóval valaki tud erről bármit? Esetleg van, aminek szinten HPVje van? Hogy védekezik?
2017. márc. 30. 23:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Tartsd inkább be az orvos utasítását..

Vagy kérdezz meg egy másik orvost.

2017. márc. 31. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!