Hova kell a tampont dobni használat után?
Otthon, vidéken én is több évig a wc-be dobtam, és ezzel nem is volt semmi gond, szerintem sokan így is csinálták. Egészen addig ment ez, amíg itt pesten az albérletemben is megtettem ugyanezt, és itt eldugult. Nem is a wc, hanem konkrétan az emésztő. Pedig itt is kertes házban voltam, de úgy látszik pesten vékonyabbak, vagy elavultabbak a szennyvízhálózatok! :D
De igen, egyébként kuka.
Papír és kuka!!
Awc-vel csak annyi a gond, hogy jobban nézzetek utána, miből van az ivóvíz, hogyan forog vissza a szennyvíz a fürdőszobai, és konyhai csapba..és miért tartalmaz a csapvíz pl terhességi hormonokat, vagy fogamzásgátlómaradványokat..
azért, mert minden ami lefolyik a lefolyón bemegy egy gyűjtőbe, egy idő után visszakering feldolgozásra, tisztítás, fertőtlenítés, klórozás, és ha megvan az iható érték, akkor megy a csapig a fazekainkba...
ezért van ilyen sok nehezen teherbeeső nő, terméketlen férfi, mert a vízivással a kidobott gyógyszerek, kipisilt hormonok egy részét elfogyasszák..Ezért inkább ne dobáljunk bele tampont!!! Igazából csak utána kell nézni, de ugye amikor kinyitjuk a csapot egy pohár "friss" vízért akkor ez eszünkbe sem jut!!
Elgondolkodtató az előző válasz, és biztosan igaza is van, dehát kerül abba a wc-be elég sok minden, amiről nagyon nem szeretném tudni, hogy később az ivóvizemben újra "találkozom-e vele"...
Eddig azt hittem, az íze miatt nem iszom csapvizet, mostmár nem csak azért.....:(((
11:42!
Az egyetemen tanultunk ezekről a dolgokról. Ezen kívül, mikor a szaklaboromat csináltam, a mellettem lévő laborban pont ezzel foglalkoztak. Duna-vízből GC-vel mértek gyógyszermaradványokat. Úgy tudom ez a projekt még most is fut.
Megnyugtathatlak, hogy a tamponokon lévő "anyag" a természetben majdnem teljesen lebomlik rövid idő alatt. Ha belegondolsz más is megy a wc-be, ami szerintem sokkal gusztustalanabb, mint a használt tampon. És ez már évezredek, évmilliók óta így van. (Igaz, ammor nem volt még ennyi ember, de helyette volt talán több állat, akik szintén elvégzik a dolgukat, menstruálnak, stb.)
Szóval csak azt a akarom mondani, hogy a tamponokból kikerülő hormon, gyógyszermaradvány mennyisége össze sem mérhető azzal, mint amit a gyógyszergyárak, vagy nagyobb kórházak beleeregetnek a szennyvízhálózatba.
Csak azzal, hogy senki nem bobja a wc-be a tamponokat, még nem lehet megváltani a világot.
(Egyébként meg ha a szemétbe kerül, a szeméttelepeken a csapadékvíz esetleg bemossa a talajba, onnan a talajvízbe kerül, ahonnan szintén az ivóvízbázisba juthat. A hazai szeméttelepek nagyobb része nincs tökéletesen leszigetelve.)
Mindemellett én is amellett vagyok, hogy ne dobja senki a wc-be, mert tényleg dugulást okozhat. Be kell csomagolni és mehet a kukába. Engem abszolút nem zavar. És szerintem ebben semmi gusztustalan nincs. Ez egy természetes dolog, ez is hozzátartozik a mindennapi életünkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!