Ez normális ilyenkor?
Ma jött meg az első menstruációm.
Viszont feltűnt hogy barna. Nem tudom hogy ez normális-e. Ja és még egy kérdés: ilyenkor tudom hogy betétet kell betenni. Melyik a legjobb fajta?
Előre is köszönöm a segítséget.
(Anyukámnak már szóltam, de csak este ér haza)
Igen, normális. Az még alvadt vér, azért barna.
És hogy melyik betét? Kinek mi. Ezt ki kell tapasztalni.
Mert a márkásak ugye eleve jók, de valakiknek az olcsóbb, névtelenebb betétek is beválnak.
Mindenképpen olyan betétet keress, ami nem szagosított! Semmi keresnivalója ott mindenféle vegyszereknek, amivel szagosítják, ha peched van, durva irritációt, allergiát is okozhatnak.
Én a DM-ben kapható Jessát szoktam használni, az például nem szagosított, de lehet, hogy neked más fog beválni.
A barnaság pedig azért van, mert amikor még csak kevés vér jön, az nem folyik ki mindjárt, hanem egy kicsit pang a hüvelyben, ahol eléri a levegő oxigénje és oxidálódik, ezért megbarnul. Teljesen normális jelenség, nincs miért aggódni.
Ha majd erősebben fog jönni, olyan is előfordul, hogy kis "darabkákat" látsz a betéten, ami általában méhnyálkahártyadarab. Undin hangzik meg néz ki, de az is teljesen normális, úgyhogy ne ijedj meg, ha ilyet tapasztalsz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!