Fogamzásgátló melletti antibiotikus szedése?
Figyelt kérdés
Nemsokára megyek majd bölcsességfog eltávolításra, úgy tudom, hogy utána antibiotikumot kell szednem egy ideig. Védekezzünk így majd mellé más módon is, csökkenti a hatását?2017. febr. 20. 19:59
1/7 anonim válasza:
Szerintem ne az internet népe legyen a nőgyógyászod :)
Ha megvan az antibiotikum neve, beszélj a nőgyógyászoddal, és ő mondja meg, hogy mi a javasolt (elég-e a gyógyszer, és ha nem, akkor mennyi ideig nem).
2/7 anonim válasza:
Mi ilyenkor mindig védekezünk óvszerrel is. Szerintem nem nagy dolog pár alkalommal így védekezni, bár úgy tudom hogy nem minden antibiotikum olyan hogy befolyásolja a tabletta hatását de nem árt vigyázni ilyenkor :) meg persze nem csak míg szeded hanem utána is védekezni kell még pár hétig, mert nem azonnal ürül ki a szervezetedből a gyógyszer. De ezt megkérdezheted majd ott hogy mikor ürül ki kb.
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor ha a fogorvos esetleg megkérdezi, hogy szedek-e gyógyszert, akkor ezt mondani kell? Régen voltam orvosnál, akkor emlékszem mindig megkérdezték, h szedek-e vmi gyógyszert vagy érzékeny vagyok-e vmelyikre, de amióta szedem a tablettát (3 éve) a nődokin kívül nem voltam még orvosnál, nem tudom, hogy a tablettát meg kell-e említeni a fogdokinak
2017. febr. 20. 20:40
4/7 anonim válasza:
Igen, védekezni kell másképp is,mert MINDEN antibiotikumra igaz,hogy a szedése alatt nem szívódik fel a belekből rendesen a fogazmzásgátló.
5/7 anonim válasza:
Kettes vagyok, amikor én először voltam a körzeti fogorvosnál ki kellett töltenem egy papírt, és arra ráírtam hogy én szedek. De ha felír egy gyógyszert akkor megmondhatod neki.
6/7 anonim válasza:
Minden antibiotikum mellett amíg szeded és utána még legalább 7 napig gumi kell, ugyanis képes hatástalanítani teljesen is akár. Arra is készülj fel ilyenkor hogy előfordulhat vérezgetés mivel nem szívódik fel elég hormon.
Mondhatod a fogorvosnak, de ők annyira ehhez nem értenek általában, azt szokták mondani hogy a betegtájékoztató vagy nődoki szerint kell eljárni, de ha gond egy baba akkor mindenképpen kell gumi a szedés alatt és még 7 napig.
7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat, akkor mindenképp így járok majd el :)
2017. febr. 20. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!