A nőgyógyászati lelet és nőgyógyászati citológia között mi a különbség?
Nem vagyok otthon a témában, az RTK-ra szeretnék majd tovább menni és kicsit összezavarodtam, hogy mit kérnek egészségügyi vizsgálatra...így írja:
"nők esetében egy hónapnál nem régebbi nőgyógyászati lelet"
"nőknek az egy évnél nem régebbi nőgyógyászati citológiai vizsgálat eredményét is be kell mutatnia"
Szóval akkor ez 2 külön dolog? Mi a különbség?
És ezt 2 külön alkalommal csinálják meg? Külön-külön a kettőt? Valamint mind2 helyre a háziorvosnak kell beutalót adnia?
ps.: nekem citológiai vizsgálatot hogy csinálnak, ha szűz vagyok? Azt olvastam, hogy úgy nem szokták..
A nőgyógyászati lelet tartalmazhatja a rákszűrés eredményét is, viszont egy csomó más dolgot is. Fertőzést, gyulladást, cisztát, miómát, stb., amit kézi vizsgálattal, ultrahanggal, tenyésztéses vizsgálattal állapítanak meg. A citológia pedig egész konkrétan a rákszűrést jelenti.
Leletet az adott nőgyógyászati látogatásról kapsz, amikor is megvizsgált az orvos és leírja benne, hogy mit tapasztalat a vizsgálat során. Viszont ehhez nem kell feltétlenül rákszűrést is csinálnia. De ebben az esetben neked kell az is még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!