Mit tehetnék MÉG hüvelygomba ellen?
3 antibiotikum kúra után vagyok.. Hiába szedtem probiutikomot, január óta küzdök a hüvelygombával. Először a canesten kombi uno segített. (legalább is azt hittem...) A tünetek múlása után együtt voltam a párommal, de valami nem stimmelt, kicsit mintha fájt volna. De nem gyanakodtam. Aztán jött a 3. antibiotikum kúrám, és ismét kiújult. Újra a cenesten unot vette, de nem segít. Elmentem nőgyógyászhoz, ő a gynoxin 600-as hüvelykúpot ajánlotta. Tegnap este helyeztem fel, mára nem, hogy javult volna, elkezdett viszketni (ami eddig nem volt jellemző) és most már a krém sem segít...
Mit tehetnék még? :(
Difulcan irass! 2db szem van a dobozban, 1-et a párodnak, 1-et neked. Ez amolyan atombomba, kitakarít minden gombát. Én ha előfordul, hogy összeszedek valamit, csak ezt iratok a házidokival s nem megyek ilyen miatt már nőgyógyhoz.
Különben, az antibiotikum szedéstől kialakulhat gombásodás. Legyengíti az antibiotikum a hüvelyflórát, s emiatt nagyon hamar összeszeded, illetve kialakul. Illetve ha penicilin érzékeny vagy. Nekem ugyanez volt a gondom, minden antibiotikum szedés után begombásodtam. S egy doki ismerősöm mondta amikor beszélgettünk, s szóba került, hogy valsz penicilin érzékeny vagyok. (Még véletlenül sem jött volna rá a saját orvosom... :-/ ) Azóta csak olyan antibiotikuomt kapok ha kell, ami nem tartalmaz penicilint. Azóta nincs gombásodás antibiotikum után. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!