Laborleleten ez mit jelent?
Múlt hét szerdán voltam vérvételen hormonok miatt és meg kellett nézni a prolaktin szintem.
A határérték teteje 619 volt és nekem 789 lett az orvos azt mondta magas.
Viszont ma küldtek egy újabb levelet amin ez áll: A visszanyerés > 60%: a minta többségében prolaktin monomert tartalmaz.
Ez mit jelent? Tudna valaki segíteni?
ja és nem a 3. napon volt vérvétel ahogy kell, mert soha nincs normális ciklusom lehetetlen kiszámolni mikor jön meg
ösztradiolt néztek még és FSH-t.
FSH jó lett az ösztradiol is mert az orvos nem mondott arra semmit
ezeket az oldalakat már néztem de nekem kínai :D pontosan kéne nekem hogy ez mit jelenthet? :D
köszönöm hogy válaszoltatok
A prolaktin a tejtermelő hormon. Tudni kéne, hogy milyen körülmények közt vizsgáltak. Pl. prolaktin-túltermelés nehezíti a teherbe esést és csökkenti a libidót, rendszertelenné teheti a menstuációt. Vagy antidepresszánsok és fogamzásgátlók is megemelhetik.
Viszont kismamáknál a magasabb prolaktin szint teljesen normális és jó.
Rendszertelen menstruacio miatt nézték plusz viszonylag sokáig van meg, volt mar begyulladva a méhem es azóta van ez
Azt mondta az orvos hogy nincs peteeresem es van egy vékony endometrium csík is
hát igen. most az sztk-s orvosnál voltam és őt sokszor nem szoktam érteni olyan mintha összevissza beszélne
azért mentem hozzá mert sürgős volt és a magánorvoshoz több mint egy hét után kerülök be
de persze kivizsgáltatom ezt rendesen egy endometrium központban
köszönöm az érthető válaszod megy a zöld kéz!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!