16 éves leszek 3 hét múlva. Még nem jött meg a menstruációm. Az anyukám azt mondta, hogy ne aggódjak, mert neki is csak 17 évesen jött meg, de szerintem ez mégsem normális. Mi van ha meddő vagyok?
Nem vagy meddő, hisz anyukád sem volt az.
Nekem is későn jött meg, no para.
Szia!
Nyugi!
És inkább örülj, hogy minél később indulnak be a hormonok (tapasztalat) :)
Majd akkor nekiállhatsz aggódni, ha már 18 vagy, de szerintem még akkor sem, inkább el kell menni nődokihoz és ő megmondja akkor tutit...
A többieknek meg nem kell tudni, hogy neked még nem jött meg... tegyél be egy betétet, havonta egyszer, legyél levert, csinálj úgy mintha görcsölne a hasad... ennyi az egész :) közben meg jókat kuncoghatsz magadba :)
Azt szokták mondani az orvosok, hogy kb. mindenkinek olyan idősen jön meg, mint az anyukájának.
Szóval ezzel nincs semmi baj :)
19:55-nek
Pont hogy az a rendellenes, hogy egyesek már tíz évesen menstruálnak. A 16 igenis normális, unokahúgom 18 volt, mikor megjött neki. Nem veszít semmit, sőt. Éveket spórol. Teljesen egyedi, hogy ki mikor érik meg hormonálisan. Ő még nem érett meg. Ez nem betegség. Nekem sokkal betegebbnek tűnik, hogy kislányok tíz évesen (sőt, egy rokon kisály kilenc évesen!) menstruálnak.
20:00
"19:52 - minek szenvedjen, ha nem muszáj??"
Ha esetleg cikizik az osztálytársai...nálunk sajnos sűrűn előfordult... tudod milyenek ha valaki különbözik a többitől..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!