Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A diane 35 fogamzásgátló...

A diane 35 fogamzásgátló használatától ért el valaki eredményt szőrösödés terén?

Figyelt kérdés
Pcos-em van, emellett szőrösebb az arcom! (Pajesz,áll stb) Várható pozitív javulás?
2017. jan. 19. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem! A fogamzásgátló a legrosszabb, amit tehetsz. Keress fel egy endokrinológust és vizsgáltad ki magad. Lehet, hogy simán étkezéssel és sporttal helyre tudod hozni.

Olvass utána az inzulinrezisztenciának, összefügg a két dolog.

2017. jan. 19. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem. 4 évig várt a doki (16évesen kezdtem el), mindig majd fog stb. mert még pattanásaim is voltak és naponta mostam a hajam... Sose és egyre csak rosszabb lett, mellette pedig gyepálta a vesém, májam! Jöttek a ciszták mellette is és pattanások is, súlyosbodott.

Elmentem magán endokrinológushoz, kiderült az IR (sőt a tablettától lett pajzsmirigy alulműködésem is mint kiderült), felírta az inzulinérzékenyítőt, diétát és mozgást. Mostanra teljesen visszavilágosodott a szőröm, nyoma sincs, a pattanásoknak se, a hajamat már 3naponta mosni, festhető (azt is ledobta anno!) letehettem az érzékenyítőt (a diéta és mozgás a legfontosabb, a gyógyszer csak segítő mankó, magában semmit nem ér!). Az endokrinológus elmondta: ha sokáig szedem és nem kezelik az IR-t, még pár év és 2-es cukorbeteg leszek! Nagyon nem játék! Fogamzásgátlót PCOS/IR betegnek normális endokrinológus akkor enged ha szépek az eredmények (ront rajta egyébként!) és még legalább 5évig nem terv a baba.

2017. jan. 19. 17:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Inzulinrezisztenciám is van,vérvétel kimutatta. Endokrinológushoz két hónap múlva van időpontom. Metformint mondott a doktorom,hogy valószínűleg azt fognak felírni nekem. Ha a kettőt szedem+sport,helyes étrenddel,se fognak eltűnni??
2017. jan. 19. 17:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Először érdemes a fogamzásgátló nélkül helyretenni ezt és ha már szépek az eredmények akkor, de még akkor is várható romlás az állapotban mert a tabletta ront a szénhidrátanyagcserén a PCOS-eknél, mert nálam amikor újra akartam fogamzásgátlót mert nem volt terv a baba 5évig és Diane-t írtak, elkezdtem és attól lettem ismét pattanásos... Abbahagytam és ismét elmúltak. Akkor mondta a doki hogy hát igen, nálam pont az ellenkezője a hatása. Kaptam hüvelygyűrűt és az nem okozott ilyet! Sőt még az eredmények is csak minimálisan változtak. Nem mindenkinek jó a magas hormontartalmú gyógyszer, mert épp ez is okozhat szőrösödést, pattanásokat! Ha a diéta és egyebek mellett szép minden, van eredmény ott, akkor könnyű kizárni hogy ha elkezded a tabit és gondot okoz, mint ha egyszerre menne a kettő és akkor csak lelomboz az egész, hogy semmi változás.
2017. jan. 19. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!