Tényleg normális és egészséges, hogy fáj a menstruáció?
Belegondolok, hogy anno, amikor vándoroltak a régvolt őseink még, nem lehetett túl hasznos, ha közben az asszonyok agóniában, görcsölve fetrengtek.
Tudom, hogy ez anatómiailag hogyan működik, de mégis, normális ez a fájdalom? A kutyák pl nem kínlódnak ennyire.
Igen, normális. Bár a nagyon elviselhetetlen fájdalom utalhat valamilyen problémára is.
Az őseinknek voltak nagyobb problémáik is, mint a menstruáció. Valószínűleg ennél nagyobb nehézségeket és fájdalmakat is ki kellett állniuk.
Honnan tudod, hogy a kutya nem kínlódik? Azért, mert nem kapkod be gyógyszert, vagy nem fetreng a földön?
Ha belegondolsz, te se tudod, hogy pl. egy boltban épp melyik eladónak van meg, mert mi se fetrengünk, hanem uralkodunk magunkon.
Egy bizonyos szintig normális a fájdalom, elvégre görcsöl a méhed, hogy le tudja választani a nyálkahártyát. Az is normális, hogy ha begörcsöl a vádlid, akkor az is fáj.
Van olyan fájdalom, görcs és vérzés mennyiség, ami viszont már nem számít természetesnek.
Régen nem véletlenül találták ki, hogy ilyenkor a nők "tisztátalanok", és nem etethetik az állatot, nem adhatnak neki vizet, nem dagaszthat kenyeret, nem csinálhat lekvárt/befőttet, meg hasonlók. :) Ezzel dédanyáink nagyon jól ki tudták húzni magukat a legnehezebb fizikai munkák alól, amit nehéz lett volna ellátni, miközben kínlódnak még a havi vérzés fájdalmaival is. :)
Egészséges tàplálkozással elvileg nagyságrendekkel elviselhetőbb. Szénhidrátszegény, paleo, ketogén étrend.
Biztosra persze nem tudom, nem menstruáltam még sosem. Férfi vagyok. :) Olvass utána!
Én nem gondolnám,hogy ez hiszti,vagy nyavalygás. Érzéstelenítés nélkül járok gyökérkezeltetni, bármilyen betegséggel elmegyek dolgozni,de amikor megjön,első nap a földön fetrengek sírva... A derekam és a lábaim leszakadnak,hányingerem van,megy a hasam,és semmi másra nem bírok gondolni,csak az elviselhetetlen fájdalomra. 2 No-spa Forte és 2 Panadol Rapid Extraval húzom ki a napot (persze így is fetrengve).
Ha valaki azt mondja,hogy ez hiszti,akkor nagyon szerencsés nő,hogy még sosem élte át ezt a szintű fájdalmat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!