Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit ehet és mit nem akinek...

Mit ehet és mit nem akinek pajzsmirigy alulműködése van?

Figyelt kérdés
valakinek bevált valamilyen étrend? Kókuszolaj?...méhpempő fogyasztása? Én lassan 10 éve szedek rá gyógyszert. Nem híztam el..de sokszor nem vagyok jól..A neten sokat lehet olvasni az étkezésről -de érdekelne az hogy valakinek van-e kipróbált és bevált tapasztalata. KÖSZÖNÖM előre is!!!

2017. jan. 6. 11:31
 1/6 anonim ***** válasza:

szelént szedj, nekem az segít valamennyire, bár előtte kérdezd meg a dokidat. azt mondják, a glutén elhagyása is segít. kókuszolajat én is használok, de főleg azért, mert nem büdös :)

Sajnos ez egy fura betegség, főleg ha autoimmun háttere van, nehezen kezelhető. Mennyi a TSH-d?

2017. jan. 26. 23:00
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

A TSH 1,97 most a Ref. tartományban van...(szedem a győgyszert...) de az Anti TPO 587.

2017. jan. 27. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:

hát akkor hasonló helyzetben vagyunk :/ nekem 1200 volt az ATPO-m amikor elkezdtem gyógyszert szedni. Viszont mint halottnak a csók, ha nem szedek mellé szelént. A szelén viszi le a TSH-mat igazából szerintem...

Amikor nélküle próbáltam az optimális tartományba levinni (1 és 2 közé) akárhogy emeltem a gyógyszert, csak igen piciket ment lefelé. Egy másik orvos is megerősítette, hogy gyulladásra nem gyógyszert kéne szedni, hanem szelént brutál mennyiségben. Ez eddig ok, csak valahogy mégsem merem letenni a hormonpótlót :/

Az biztos,hogy szelén mellett nem vagyok olyan rosszul :)

2017. jan. 27. 16:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Megkérdezhetem hogy milyen szelént szedsz..én is elkezdem egy organikusat napi 1 db...de lehet hogy többet kellene..és mi a helyzet a jóddal...és ezt a dokik miért nem mondják...jó az érték akkor nem is vagyok beteg, nem is lehet panaszom..a gluténdiétában is lehet valami..bár teljesen nem hiszem hogy el tudnám hagyni a glutént...csak próbálok kenyér nélkül étkezni..
2017. jan. 30. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:

én sem tudom elhagyni sajnos :/

DM-es szelén minitablettából szedek kettőt naponta, elvileg autoimmun pajzsmirigy betegeknek 100-200 mikrogramm ajánlott.

Igaz, a doki azt mondta, ez nem jó, és vegyem meg 5000+ forintért, amit ő ajánlana, de nekem ez is határozottan segített.

2017. jan. 30. 12:39
 6/6 anonim ***** válasza:
ja és...jódot NE szedj autoimmun pajzsmirigy betegségben!
2017. jan. 30. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!