Mit ehet és mit nem akinek pajzsmirigy alulműködése van?
szelént szedj, nekem az segít valamennyire, bár előtte kérdezd meg a dokidat. azt mondják, a glutén elhagyása is segít. kókuszolajat én is használok, de főleg azért, mert nem büdös :)
Sajnos ez egy fura betegség, főleg ha autoimmun háttere van, nehezen kezelhető. Mennyi a TSH-d?
Köszönöm a választ!
A TSH 1,97 most a Ref. tartományban van...(szedem a győgyszert...) de az Anti TPO 587.
hát akkor hasonló helyzetben vagyunk :/ nekem 1200 volt az ATPO-m amikor elkezdtem gyógyszert szedni. Viszont mint halottnak a csók, ha nem szedek mellé szelént. A szelén viszi le a TSH-mat igazából szerintem...
Amikor nélküle próbáltam az optimális tartományba levinni (1 és 2 közé) akárhogy emeltem a gyógyszert, csak igen piciket ment lefelé. Egy másik orvos is megerősítette, hogy gyulladásra nem gyógyszert kéne szedni, hanem szelént brutál mennyiségben. Ez eddig ok, csak valahogy mégsem merem letenni a hormonpótlót :/
Az biztos,hogy szelén mellett nem vagyok olyan rosszul :)
én sem tudom elhagyni sajnos :/
DM-es szelén minitablettából szedek kettőt naponta, elvileg autoimmun pajzsmirigy betegeknek 100-200 mikrogramm ajánlott.
Igaz, a doki azt mondta, ez nem jó, és vegyem meg 5000+ forintért, amit ő ajánlana, de nekem ez is határozottan segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!