Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba tüneteire kókuszolaj?

Hüvelygomba tüneteire kókuszolaj?

Figyelt kérdés

Nincs orvosi alátámasztás, de szerintem hüvelygombám van.. Folyásom barnás sárga és eléggé viszket. Előző menstruációm elég kevés volt, sötét színű (nem tudom összefügg e)

Mennyire használ a kókusz olaj a kezelésében? Hogyan kell alkalmazni? Vagy hasonló természetes

módszer?

Normális válaszokat várok!

14/L

2016. dec. 31. 22:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem ajánlom, hogy bármi olajat, házi cuccot, stb. magadba kenj, mert csak még jobban felboríthatja a flórát odabent. Orvos!

Mi egyszer pasimmal babaolajat használtunk síkosítónak, mondván, hogy természetes cucc, aha... életem legnagyobb f@$zsága volt. Csodás kis gyulladást okozott mindkettőnknek! :D

2017. jan. 2. 00:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Kókuszolaj nem való oda!!

Neten se olvasgass össze mindent, mert nem biztos,hogy neked az van. Az a legbiztosabb,ha elmész egy nőgyógyászhoz. Nem fog megenni, felírja, hogy mit kell szedned/kenned és lehet,hogy 3-5 nap alatt helyrejön, de hogyha bekened ott kókuszolajjal, azzal több kárt okozol.

Egyébként a kókuszolajat csak finomítatlan állapotban lehet szépészeti célokra használni( hajpakolás, smink leszedése)

2017. jan. 2. 07:23
 13/13 anonim válasza:
A kókuszolaj nem ördögtől való dolog. Vitatkoznak róla, hogy szabad-e használni intim területen. Antimikrobiális, azaz antibakteriális, gomba- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő hatású, és hihetetlenül jól síkosít, a száraz hüvelynek megváltás, de megváltoztathatja a hüvely pH-ját és elvékonyíthatja az óvszert, úgyhogy esetleg keveset és külsőleg a szeméremajkakra szabad főleg kenni, de talán hanyagolhatod is. Sajnos sehol sem tanítják, még a dokik sem említik, hogy a hüvely pH-ja savas, a hüvelyváladék egészséges nőknél 3,8 és 4,5 pH. A 4,5 pH feletti érték általában már bakteriális fertőzés jele. 3,8 érték alatt gombás fertőzés valószínűsíthető. A hüvelyedet természetesen gombák, köztük a Candida és a baktériumok kiegyensúlyozott keveréke alkotja. Bizonyos baktériumok (Lactobacillusok) megakadályozzák a gombák túlszaporodását. A Candida fajok rendszerint egyébként is jelen vannak a hüvelyflórában és egyensúlyban vannak a többi fajjal. Baj akkor van, ha ez az egyensúly felborul. Általában a túlzott mosakodástól bakteriális hüvelyfertőzés alakulhat ki, de ha kiölnek minden bacit (túl magas pH = baci), gomba alakul ki, mert a bacik akadályozták meg a gomba túlszaporodását. Ha pedig a gombát ölik ki (túl alacsony pH = gomba), védtelen lesz a hüvely, felborul a hüvelyflóra egyensúlya, a gyenge hüvelyflóra pedig nem tudja megakadályozni a kórokozókat, így vissza-visszatér a baj. Meg kell erősíteni a hüvelyflórát, így nem borul fel az egyensúly. A tejsav a visszatérő hüvelyi fertőzések megállításában és a hüvelyflóra egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik, orvos felírhatja, elvileg vényköteles, de én internetről rendeltem tisztán, és vízzel hígítottam. Azért győződj meg egy nőgyógyásznál, hogy mi a gond. Viszont én hiába megyek vissza a nyomorék nőgyógyászokhoz hónapról hónapra, hasztalan vackokat ír fel, de sose említi, hogy erősíteni kell a hüvelyflórát tejsavval és probiotikus krémmel, fogyasztani kell egyéb probiotikus dolgokat. Olvassatok utánuk, inkább külföldi oldalakon, a magyar oldalak semmit se érnek, főleg a női magazinok. Ezért fogadják meg a nők egymás hülye tanácsait, mert az orvossal nem jutnak semmire, csak lerázza őket. De ne hagyd magad lerázni, sok doki kenetet se akar venni, vérvétel/vizelet eredményt se kér, csak hasraütésszerűen felír minden szart, tapasztalat. Igenis rájuk kell szólni, hogy jár a teljeskörű kivizsgálás! Már otthagytam a kókler magán nőgyógyászoknál egy kisebb vagyont, na meg a gyógyszerekre is, már kb. 300 000 ft-nál járok, de minden menstruáció előtt 1 héttel előjön. Diagnosztizáltak már gombára, bacira, végigcsináltam a kúrákat, de csak az utolsó szólt, hogy a hüvelyflórámnak nincs védelme, azt kell erősíteni, persze a Lactobacillusokról már itthon olvastam, a doki semmit nem fejtett ki, egyéb bajaimra (durva, fájdalmas menstruáció, hormonegyensúly felborulására utaló tünetek) csak bámult, mint a birka. De azért mondogassátok csak, hogy menjen orvoshoz. Tudtok is megbízható orvost ajánlani? Vagy azt már nem? Betadine Intima hüvelykúpot (magas hatásfokú csíraölő szer, ami gyorsan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és gombákat, valamint némelyik protozoont (egysejtű élősködő)), majd hüvelyflóra helyreállító/regeneráló kúpokat veszek (amik probiotikus tejsavbaktériumot tartalmaznak), de baromi drágák. Most minél jobban próbálom erősíteni a hüvelyflórámat, ezek a kóklerek tényleg nem mondanak el semmit, se a nőgyógyász, se a patikus. Kapják be a nőgyógyászok, gyógyítani nem szeretnek, csak meggazdagodni akarnak!
2023. ápr. 14. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!