A kókuszolaj nem ördögtől való dolog. Vitatkoznak róla, hogy szabad-e használni intim területen. Antimikrobiális, azaz antibakteriális, gomba- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő hatású, és hihetetlenül jól síkosít, a száraz hüvelynek megváltás, de megváltoztathatja a hüvely pH-ját és elvékonyíthatja az óvszert, úgyhogy esetleg keveset és külsőleg a szeméremajkakra szabad főleg kenni, de talán hanyagolhatod is. Sajnos sehol sem tanítják, még a dokik sem említik, hogy a hüvely pH-ja savas, a hüvelyváladék egészséges nőknél 3,8 és 4,5 pH. A 4,5 pH feletti érték általában már bakteriális fertőzés jele. 3,8 érték alatt gombás fertőzés valószínűsíthető. A hüvelyedet természetesen gombák, köztük a Candida és a baktériumok kiegyensúlyozott keveréke alkotja. Bizonyos baktériumok (Lactobacillusok) megakadályozzák a gombák túlszaporodását. A Candida fajok rendszerint egyébként is jelen vannak a hüvelyflórában és egyensúlyban vannak a többi fajjal. Baj akkor van, ha ez az egyensúly felborul. Általában a túlzott mosakodástól bakteriális hüvelyfertőzés alakulhat ki, de ha kiölnek minden bacit (túl magas pH = baci), gomba alakul ki, mert a bacik akadályozták meg a gomba túlszaporodását. Ha pedig a gombát ölik ki (túl alacsony pH = gomba), védtelen lesz a hüvely, felborul a hüvelyflóra egyensúlya, a gyenge hüvelyflóra pedig nem tudja megakadályozni a kórokozókat, így vissza-visszatér a baj. Meg kell erősíteni a hüvelyflórát, így nem borul fel az egyensúly. A tejsav a visszatérő hüvelyi fertőzések megállításában és a hüvelyflóra egészségének megőrzésében nagy szerepet játszik, orvos felírhatja, elvileg vényköteles, de én internetről rendeltem tisztán, és vízzel hígítottam. Azért győződj meg egy nőgyógyásznál, hogy mi a gond. Viszont én hiába megyek vissza a nyomorék nőgyógyászokhoz hónapról hónapra, hasztalan vackokat ír fel, de sose említi, hogy erősíteni kell a hüvelyflórát tejsavval és probiotikus krémmel, fogyasztani kell egyéb probiotikus dolgokat. Olvassatok utánuk, inkább külföldi oldalakon, a magyar oldalak semmit se érnek, főleg a női magazinok. Ezért fogadják meg a nők egymás hülye tanácsait, mert az orvossal nem jutnak semmire, csak lerázza őket. De ne hagyd magad lerázni, sok doki kenetet se akar venni, vérvétel/vizelet eredményt se kér, csak hasraütésszerűen felír minden szart, tapasztalat. Igenis rájuk kell szólni, hogy jár a teljeskörű kivizsgálás! Már otthagytam a kókler magán nőgyógyászoknál egy kisebb vagyont, na meg a gyógyszerekre is, már kb. 300 000 ft-nál járok, de minden menstruáció előtt 1 héttel előjön. Diagnosztizáltak már gombára, bacira, végigcsináltam a kúrákat, de csak az utolsó szólt, hogy a hüvelyflórámnak nincs védelme, azt kell erősíteni, persze a Lactobacillusokról már itthon olvastam, a doki semmit nem fejtett ki, egyéb bajaimra (durva, fájdalmas menstruáció, hormonegyensúly felborulására utaló tünetek) csak bámult, mint a birka. De azért mondogassátok csak, hogy menjen orvoshoz. Tudtok is megbízható orvost ajánlani? Vagy azt már nem? Betadine Intima hüvelykúpot (magas hatásfokú csíraölő szer, ami gyorsan elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és gombákat, valamint némelyik protozoont (egysejtű élősködő)), majd hüvelyflóra helyreállító/regeneráló kúpokat veszek (amik probiotikus tejsavbaktériumot tartalmaznak), de baromi drágák. Most minél jobban próbálom erősíteni a hüvelyflórámat, ezek a kóklerek tényleg nem mondanak el semmit, se a nőgyógyász, se a patikus. Kapják be a nőgyógyászok, gyógyítani nem szeretnek, csak meggazdagodni akarnak!