Ha menstruacio elott altalaban napokig barnás folyás van az mindig hormonproblemára utal?
Hormonális okai vannak.
Nekem amióta menstruálok és ennek közel 20 éve már, mindig barna folyás előzi meg és azzal is végződik a menzeszem. Mondjuk nem napokig, inkább úgy mondanám, hogy a 7 napos menzeszemnek az első 1-2 napja barna folyás és az utolsó 1-2 napja is.
Amikor kismama voltam, akkor pedig a terhességem elején, kb. 5 hetesen szintén barna folyásom lett, és emiatt hormonpótlást kaptam.
Tehát nyilván van valamilyen hormonális oka ennek nálam, de mondom, közel 20 éve így van. De mondjuk nekem rendszeres a vérzésem.
Az már a menstruáció. Nem folyás. Csak kevés a vér, így már elszíneződik, mire kiér. Szinte mindenkinek így kezdődik és ér véget a menstruáció. Nem azonnal ömlik a vér.
Ha barna folyás van, vagy kis vérzés, de utána mégsem jön meg, és majd csak hetek múlva jön meg, az utalhat valami problémára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!