Találtam egy csomót a mellemben! Most mit kell tennem?
Tegnap este öltözködésnél vettem észre egy kb. 1-1,5 cm-s kis csomót a bal mellemben. Jól tapintható, kemény, mozgatható is a bőr alatt. Nem régóta lehet ott, mert szoktam önvizsgálatot végezni, és biztosan észrevettem volna. Tudom, hogy el kell mennem orvoshoz vele, de fogalmam sincs, hogy merre induljak? Háziorvos, nőgyógyász, vagy kapásból kérjek időpontot mammográfiára? Vagy oda csak beutalóval lehet menni??
Idén nyilván már sehova sem tudok vele menni, úgyhogy emiatt is teljesen kétségbe vagyok esve, hogy pont most vettem észre, és meg kell várnom az ünnepek végét... :(
Mondhatom, jó hangulatban fog így telni a karácsony :(
Ugye a csomó nem minden esetben jelent rosszat???
Azt kell tenned, hogy megnyugszol, és semmi szín alatt nem a legrosszabra gondolsz. Akármi is, időben észrevetted, háziorvoshoz két ünnep között talán még elmehetsz, munkanapokon lesz rendelés (meg a szakrendelőkben is).
Ne emészd magad, minden rendben lesz!
Az azért magán, mert nem kell beutaló. Viszont időpont kell. Talán naiv vagyok, de hátha nincsenek tömve az előjegyzéseik a két ünnep közt.
Nem olcsó, a mammográfiai szűréseket olyan 10-12 ezerért csinálják. Keress rá googe-ön egy hozzád közeli magánklinikára vagy magánrendelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!