Lehet ebből mellrákom? Többi lent.
Figyelt kérdés
Mammográfia vizsgálaton ezt a leletet kaptam.
Eltudnátok magyarázni mit jelent?
-A bal külső-felső negyedében egy 3mm-es kerek benignus mészárnyék van,pathológias meszesedés vagy mal.jel nem látható.Egy év múlva komplex emlővizsgálat.
2016. dec. 15. 11:22
1/4 anonim válasza:
Ez nem emlőrák,sőt kifejezetten keírták,hogy jóindulatú (benignus) daganat,ami valószínűleg csak egy elmeszesedett csomó. Kóros meszesedés, rosszindulatúság(malignus) gyanúja nem merült fel. Az évenkénti szűrésre mindenképen menj el!
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat.Azért aggódom,mert anyai ágon sajnos minden családtagom rákban hunyt el.Mellrákban ugyan nem,de anyám 75évesen 2 éve tüdőrákban,bátyám 56évesen 1éve hasnyálmirigyrákban halt meg.51évesen én is aggódok,mert fura,hogy évenként kell menni szűrésre,de reménykedem,hogy nem lesz baj. ezúton kívánok Kellemes ünnepeket,és Boldog új évet!Üdv:Aranka
2016. dec. 16. 11:36
3/4 A kérdező kommentje:
A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat.Azért aggódom,mert anyai ágon sajnos minden családtagom rákban hunyt el.Mellrákban ugyan nem,de anyám 75évesen 2 éve tüdőrákban,bátyám 56évesen 1éve hasnyálmirigyrákban halt meg.51évesen én is aggódok,mert fura,hogy évenként kell menni szűrésre,de reménykedem,hogy nem lesz baj. ezúton kívánok Kellemes ünnepeket,és Boldog új évet!Üdv:Aranka
2016. dec. 16. 11:36
4/4 anonim válasza:
Kedves Aranaka! Ez NEM negatív lelet! De szerencsére nincs is vele komoly baj. Nagyon fontos,hogy eljárj mindenféle rákszűrésre,mert a genetika játsza talána legnagyobb szerepet a rákos daganatok kialakulásában, márpedig ezzel Te "meg vagy áldva". Szerencsére a legtöbb daganat rendszeres szűréssel időben felfedezhető! Minden jót és kellemes ünnepeket kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!