Mitől lehet rendszertelen a menstruációm? Kihatással lehet a nemi életemre?
Sziasztok! :)
18 éves lány vagyok, 13 évesen jött meg először. Aztán nem igazán állt be a dolog, hol megjött, hol kimaradt 1-2 hónapot. Nem is zavart, illetve az orvos is megnyugtatott, hogy eltelhet egy ideig mire rendszereződik, minden nőnél más. A nyáron úgy tűnt, hogy rendeződött, júniustól-októberig okés volt. Utána a november kimaradt, ekkor amúgy is mentem nőgyógyászhoz, megvizsgált, ultrahang és a vérképem alapján minden rendben, a kimaradó menstruációra azt mondta, hogy fogamzásgátló megoldaná a dolgot. (nem tervezek fogamzásgátlót szedni) December elején feküdtem le a barátommal, természetesen védekeztünk, így biztos vagyok benne, hogy nem lehetek terhes, de ha továbbra is kimarad a menstruáció, akkor mit lehet tenni? Valaki járt már így?
Ha nincs egyéb szervi gond, akkor hormonok. Nekem fél évig kellett rá szednem bogyót, nagyon szépen beállt, tartotta is magát jó sokáig, megszűnt a hajhullásom, bőrproblémáim, menstruációs görcsök, de most úgy fest, hogy megint rám férne pár hónapnyi, mert csúszkál.
Nem fog magától beszabályozódni, ha 5 év alatt nem tette. Esetleg szülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!