Vezsélyes HPVM van. Mit tehetnék?
Sziasztok. Az a helyzet hogy egy fél éve hpv fertőzött vagyok, bár szűz voltam mikor a barátommal voltam mmint hogy csak vele, ő meg nagyon sok lánnyal és valószínüleg így ő adta át. Mindkettőnknek kijöttek szemölcsök, ugye az a 6-os típus. Nekem elég hamar elmúltak, voltam rákszűrésen mondta az orvos hogy nincs probléma. Most kiváncsiságból tipizáltattam, és kiderült hogy már nem a szemölcsöt okozó van bennem, hanem ami veszélyes magasszámú, rákom is lehet. Teljesen összemololtam nem tudom mit tegyek.
Az a nagyon erős i betűs immunerősítő amikor megkaptam a betegséget nem volt forgalomban, egyéb vitaminokat szedtem és mivel nem jelentkeztek szemölcsök meg a nődokinál is mindig minden rendben volt, abban a hitben voltam hogy talán már gyógyult vagyok. Most van ez az erős immunerősítő, már forgalomban azt szedek, de mondta az orvos hogy próbáljam meg az oltást is, de nem minden esetben igért h az leküzdeti velem ezeket, tehát 50-50%.. nem tudom mit tegyek mert az oltás iszonyat drága, és diák vagyok csak diákmunkázom de nem keresek annyit, viszont a szüleimtől sincs pofám ennyi pénzt kérni, mert nem vagyok túl gazdagok. Viszont rettegek hogy rákos leszek..ilyenkor kiveszik a méhet is vagy h? Kérlek segítsetek elvagyok keseredve, mit tehetek?
18L
Zavaros amit írsz. Ha valóban magas rizikófaktorú HPV-d van, akkor miért nem oltatod be magad? (Bár legjobb tudomásom szerint az oltás megelőző oltás, de az orvosod nyilván jobban tudja)
Nem mondta el az orvos a következményeket, vagy nem figyeltél? De alapvetően mindegy: Ha gyógyszerre/oltásra kell a pénz, muszáj leszel a szüleidhez fordulni, mert elmondásod szerint ez nem játék. Nincs más opciód
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!