Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV miatti konizációt követően...

HPV miatti konizációt követően még mindig kimutatható a HPV vírus. Volt így más is? Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Januárban derült ki a HPV 51, közel fél évig szedtem rá Isoprinosine-t, majd júniusban konizációra került sor. Azt hittem minden rendben van, erre a féléves kontrollon kiderült, hogy még mindig jelen van a szervezetemben a HPV. Az orvosom azt mondta, hogy nem tud velem mit kezdeni, fél év múlva menjek ismét citológiára, addig szedjem az Isoprinosine-t. Kérlek adjatok tanácsot, mert megőrülök! Idén már 3 citológiám volt - alkalmanként 15ezerért, a gyógyszer havonta 16ezer, plusz a műtét utáni lábadozást is táppénzen töltöttem, sok pénz elment már erre (egyedül nevelem a fiamat, így normális kapcsolatot sem tudok kialakítani), és még mindig nem vagyok rendben! Volt még más is ilyen helyzetben? Mit tegyek? Már arra gondoltam, hogy keresek egy másik orvost, hátha...

2016. nov. 29. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
A conisatio során a méhnyak HPV-vel fertőzött területét távolítják el. Viszont lehetnek olyan fertőzött sejtek,amiken még nem "látszik" a fertőzés. Így gyakori,hogy maradnék még fertőzött sejtek. Ilyenkor nem lehet mást tenni,mint a szervezetet erősíteni, vírus ellenes szereket adni (ilyen az Isoprinosine) és a szokásosnál (1 év)gyakrabban csinálni cytológiai szűrést,azért ,hogy még időben észre lehessen venni,hogyha a fertőzött sejtek "beindulnak". A másik orvos sem fog tudni mást csinálni.Viszont cytológiai szűrést az állami rendelőkben is elvégeznek. Sőt ezeket a vizsgálatokat ugyanazok a cytológiai szűrő laborok végzik,amik a magánorvosokét is. Érdemes meggondolni,hogy csak a vizsgálat miatt érdemes-e kiadni annyi pénzt.
2016. nov. 29. 14:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is hpv 51-em van.

most varom a legujabb citologia eredmenyet. egyebken ilyen esetben rekonizacionak kene tortenni, keress masik orvost.

Milyen citologiai eredmeny miatt konizaltak?

2016. dec. 6. 06:31
 3/3 anonim válasza:
Rajtam is vegeztek konizaciot, ami sikeres volt, tehat eltuntettek a fertozott reszeket, VISZONT a virust attol fuggetlenul nem lehet "kimuteni". Nekem nagyon rossz volt mar a mutet napjan az eredmenyem, a mutet utani elso vizsgalat ugyan HPV gyanu, viszont P2. Tehat jelen van, de nem fertozott. :) Egy jo pelda a mukodesere, amit a dokim mondott: " olyan ez, mintha hazat epitene a virus. Mikor felepult a haz, mi a mutet soran leromboljuk azt es utana vagy megint elkezdi lassan epitgetni es ismet leromboljuk, vagy raun es eltunik". Azt mondta, hogy nem kell aggodni, az egyik betegen mar kb 5× vegzett konizaciot, rossz eredmeny miatt, de az nem olyan veszes... Tehat ha rendszeresen jarsz kontrollra, egyszeruen keves az esely a rak kialakulasara. En is javaslom az allamilag finanszirozott vizsgalatot, ha nagyon nem engedheted meg magadnak. Bar en maganorvoshoz jarok, benne bizok, megyei korhazban az egyik legjobb foorvos.
2017. nov. 11. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!