Bent felejtett tampon, tss?
Figyelt kérdés
a legutóbbi menstruációmkor sajnos bent maradt egy tampon úgy, hogy nem vettem észre. ennek kb 1hete, és csak ma reggel távolítottam el (a részleteket most nem írnám le.. a lényeg, hogy voltak különböző tüneteim, hasfájás, vérzés a menstruáció után is, de mivel endometriózisom van, és korábban is voltak hasonló tüneteim, így ennek tudtam be). pár napja volt egy éles szúrás a vesémben, de akkor még nem gondoltam semmire, viszont most, hogy kiderült, hogy fent maradt a tampon, és olvastam, hogy vérmérgezést, meg mindenféle fertőzést lehet tőle kapni, a toxikus sokk szindrómával kapcsolatban olvastam azt is, hogy leállnak a szervek, pl a vese is. gondolom, vagyis remélem, hogy ennél súlyosabb tünetei lennének ha erről lenne szó, de meg vagyok ijedve. holnap reggel megyek nőgyógyászhoz, de nem fogok tudni aludni se az idegességtől. ha vérmérgezést kaptam volna, annak már lennének súlyosabb tünetei, vagy lehetséges hogy csak később jelentkeznek? ha a tampon már nincs bent, akkor valamennyire megnyugodhatok?2016. nov. 23. 23:26
1/5 anonim válasza:
A TSS első jele a magas láz, illetve általános vérmérgezés tünetei. Hasmenés, hányás, torokfájás, szédülés. Ha ezeket nem tapasztalod,akkor nincs TSS-ed.
2/5 anonim válasza:
Hirtelen felszökő magas lázat okoz. Rendkívül rossz közérzetet, hányást, szédülést, ájulást. Volt benne részem. Az a csoda, hogy egy hétig bírta a szervezeted. Minél előbb lásson orvos! Valószínű kapsz antibiotikumot. Inkább ne használj tampont én azt ajánlom, mert pár óra alatt is kialakulhat súlyos betegség.
3/5 anonim válasza:
TSS nem csak tampon használata mellett alakulhat ki. Még betét használatakor is! Az a lényeg,hogy időben kell cserélni MINDKETTŐT!
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, az orvos is megnyugtatott, hogy ha nem jelentkeztek eddig semmilyen tünetek, akkor nincs baj. Állítólag volt olyan betege is, aki elment hozzá, hogy kellemetlen szagú folyása van, és akkor vette ki belőle a 2 hete fent levő tampont (amiről a nő megfeledkezett). És neki sem lett semmi baja. De én azt hiszem, egy darabig hanyagolom a tampon használatot.. (hozzáteszem 28éves vagyok, amióta menstruálok, tehát 14éve csak tampont használok, és korábban soha nem történt semmi ilyesmi. De ez most rám hozta a frászt..)
2016. nov. 25. 19:23
5/5 hvivien49 válasza:
Sziasztok. Én is egy hasonló helyzetben vagyok . Tegnap előtt este úgy emlékszem hogy raktam fel magamnak egy támpont. De reggel annyira kábult voltam hogy nem emlékszem hogy kivettem vagy egyáltalán volt e akadtam .. és most nagyon megvagyok ijedve . Sok inkb rengeteg oldalt olvastam hogy tudom megnézni ezt hogy tényleg fent e maradt vagy sem. Érzek valamit de inkb én arra gyanakszom hogy az a mêhszaly. Mert ugye azt is meg lehet fogni két ujjal..szóval nem tudom eldönteni hogy az az vagy a tampon . Valaki tud esetleg segíteni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!