Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abbahagytam a fogamzásgátlót,...

Abbahagytam a fogamzásgátlót, mikor kezdhetem újra? Helyette milyen módszert?

Figyelt kérdés

PCOS-re írtak fel nekem 1 éve antiandrogén fogamzásgátlót. Mint tudjuk, nem ez a gyógymód rá, ezért orvosi tanácsra 1 év után elhagytam.

1 hete hagytam el... 1 éven át nem volt barátom... és most úgy néz ki, hogy lesz.

Ha komolyra fordul a kapcsolatom, majd verhetem a falba a fejem, hogy miért hagytam abba...

De amíg pajzsmirigy + inzulinrezisztencia miatt nem lesz magától rendszeres a ciklus, nem javasolt újra szedni - lehet időtlen időkig meg sem fog jönni magától.

Ha esetleg újrakezdhetném, mikor kéne, hogy ne nyúljon bele nagyon az amúgy sem túl jó hormonháztartásomba?

Vagy valami ugyanennyire megbírható módszert tud valaki javasolni az óvszeren kívül? Ha az kilyukad és be kell vennem egy esemény utánit, eléggé megdobná a dolgokat...

Nagyon megbízható módszert szeretnék. Köszi!

20L

2016. nov. 17. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem újra elkezdeni max orovosi tanácsra, amikor helyre jöttél.

Létezik hormon mentes pesszárium, elvileg csak olyan nőknek teszik fel akik már szültek, de mivel a te szervezeted a plusz hormon eléggé össze zavarná így lehet kivételt tesznek. Készülj fel, hogy ez egy nagyon nem olcsó mulattság és csak nőgyógyász rakhatja fel és sokáig fent lehet. Megbízhatósága a gyógyszerével vetekszik. Ezek után jön a gumi. És utána minden más módszer csak jóval rizikósabb ami nem hormonális.

2016. nov. 17. 09:46
 2/5 anonim ***** válasza:
2016. nov. 17. 14:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért ez nem így van ahogy első írta. Ennél a méretet a doki dönti el, de nem kell hozzá szülés stb. magadnak kell feltenni és levenni meghatározott szabályok szerint. Egyszeri kiadás és pár évig elég. Én is ezt fogom választani a gyógyszer után.

Ha az értékeid rendben vannak, nagyon is, mert a fogamzásgátló ront az IR-en és a pajzsmirigyen (sorstárs vagyok) akkor magától meg fog jönni, a helyesen kezelt IR és pm esetében szép rendszeres menzesz lesz újra. Ha mégis el akarod kezdeni ez előtt, akkor hormongyógyszerrel meghozzák a vérzést és elkezdheted, ennél ennyi a dolog.

2016. nov. 17. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem első te a spirálra gondoltál nem a pesszáriumra.A spirált az orvos teszi fel a pesszáriumot meg saját magadnak helyezed fel amikor szükség van rá.Én most vettem Caya pesszáriumot meg hozzá spermicid krémet.A pesszárium 15 ezer a krém meg 3 ezer a hormonmentes.hu oldalon. 2 évig lehet használni a pesszáriumot és csak spermicid krémet kell venni mindig.
2016. nov. 25. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi óvszerrel védekezünk, és még sosem volt belőle probléma.

Sztem ez a legjobb, és nem is nyúlnék bele hormonokkal egy egészséges női szervezetbe, mert utána csak a baj lesz

2016. nov. 30. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!