Valoszinuleg elintezi a doki fogamzasgatloval?
Figyelt kérdés
Kellett egy gyogyszert szednem, ami teljesen bekavarta a szervezetemet. Ugy gondolom, hogy hormonzavarom lehet, mert a mellekhatasai kozott volt. Miota megjott az elso menzeszem (4-5 eve), mindig pontos volt, max 2-3 napot csuszott, 4 napig tartott az egesz. Na mar most, tiszta miteszer lett a hatam, neha gulladt pattanasok is vannak rajta. Az arcomon kijonnek ilyen cisztas pattanas szerusegek, ket hetet kesett a menstruaciom, 8-10 napig tartott, a barnazas pedig nem igazan akar elmulni. Felek a fogamzasgatlotol meg mondom oszinten, mert edesanyamnak 30 eve nem sikerul helyrehozni a hormonjait ket het foggatlo szedes miatt, es nagyon durvan szorosodik az arca, a menzesze is ket hetente meg van. Nem voltam meg nogyogyasznal, 18 eves leszek. Rettentoen gorcsolok, a gyogyszerek nem hatnak, borzaszto eros volt a menzeszem (negyed orankent betetet kellett cserelnem). Felek nagyon a vizsgalattol, de muszaj mennem, tudom. Mondjuk biztos sirni fogok, olyan megalazo helyzet, vagy nem is tudom mi a jo szo ra. Ott terpeszteni egy vadidegen elott, aki meg fel is nyul..brrr. na jo, ezt az utolso par mondatot ne vegyetek figyelembe, csak le kellett irnom. :D2016. okt. 21. 16:50
1/7 anonim válasza:
Remélhetőleg az orvos nem ráz le rögtön fogamzásgátló felírásával,hanem alaposan kivizsgál. Viszont ne gondolkozz rajta,hogy mit fog csinálni,ne ijesztgesd magad már előre. Már csak etért sem,mert ő nem egy vadidegen férfi,hanem orvos,akinek Te a több ezredik este vagy akit megvizsgál és ilyenkor nem az a fő gondolata,hogy nő vagy,hanem az,hogy beteg!
2/7 anonim válasza:
Ne idegesítsd magad, a barátnőm is ugyanilyen helyzetben volt, elment nőgyógyászhoz és megoldodott a probléma :)
3/7 anonim válasza:
Hormogonddal inkább endokrinologuhoz menj
4/7 anonim válasza:
Endokrinológushoz,nem lehet csak úgy menni. Beutaló köteles hely. Ráadásul nőgyógyászati vizsgálat nélkül ilyen panasszal nem foglalkoznak. Első lépésben szükség lenne egy nőgyógyászati manuális vizsgálatra,UH-ra,hogy kiderüljön,hogy a belső nemiszervekkel minden rendben van-e. Ő ha úgy gondolja kér labor vizsgálatokat,ami nőgyógyászati hormonokat is néznek. Ha itt nem találnak semmit,akkor jön szóba az endokrinológus.
5/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, mindenkeppen el akarok menni nogyogyaszhoz. Amugyis hajlamos vagyok a nogyogyaszati betegsegekre, meg egyebkent is illene mar, mert szuz sem vagyok, meg lassan 18 eves. Volt a csaladban polip, ciszta, mioma, szoval nem art, ha megnezik, hogy minden rendben van-e.
2016. okt. 23. 16:56
6/7 anonim válasza:
A nőgyógyászati vizsgálatot csináltasd meg, kérj Uh-t és női hormonokat, de ha fogamzásgátlót akar adni akkor ne fogadd el! Egyrészt nem megoldás sajnos, másrészt utána ha fennáll a gond nem tudnak (abbahagyás után pedig 3-4hónapig) érdemben vizsgálni mert a tabi miatt nincs saját hormonod...
Nekem mindig kérni kellett hogy de nézzük meg, különben leráz a doki a tabival, sose derült volna ki a gondom.
Endokrinológushoz lehet menni magánba, ott nekem is megoldódott a gond végre.
7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom!
2016. okt. 23. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!