A HPV elleni védőoltást miért kiáltják ki egyesek veszélyesnek? Hallani mindenfélét a védőoltásokkal kapcsolatosan, nem csak a Human Papilloma Virus esetében.
"Olvastam róla egy cikket"
Egy cikket. Oké. Hol a link? Egyáltalán egy helyesen elvégzett tudományos kutatás eredményének a közlése volt, vagy egy cikk az origóról?.. Nem egészen mindegy.
Kérdező: Mert sok ember nem képes kritikus és logikus gondolkodásra. Nem tudja, hogyan kell kiszűrni a hülyeséget az információk közül. Nem azt hiszi el, amit kellene, hanem ami az ő kis ideájába belefér.
Sokan inkább gyermekeik életét saját kezükbe veszik és azért, mert olvastak "egy cikket" a Nők Lapja Cafeban, már mindent elhisznek. Valaki meg sajnálja rá a pénzt. Az ősember-felfogásúak meg jönnek azzal, hogy régen is éltek oltások nélkül. Aha csak kb. fele annyi ideig, mint most...Na mindegy én soha sem fogom ezeket megérteni. De íme pár adat:
Az egész világon 44 halálos esetről a egy közelről sem megbízható lap (ez még akkor is kevés lenne, ha pontos lenne az adat). A HPV-vakcina esetében egyébként 2006 és 2013 között összesen 22 ezer mellékhatás-bejelentés érkezett (57 millióan kapták meg az oltást) a VAERS-rendszeren keresztül. Az amerikai járványügyi központ (CDC) szerint ezek 92 százaléka egyáltalán nem volt komoly (karzsibbadás, stb.), 8 százalékát pedig olyan esetek tették ki, amilyeneket már a vakcina tesztelésekor is tapasztaltak a szakemberek: vagyis fejfájás, hányinger, hányás, fáradtság, szédülés, ájulás, gyengeség.
Mindenesetre én megkaptam...és...élek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!