Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire elfogadható, ha 50...

Mennyire elfogadható, ha 50 napja nem jött meg a menstruációm?

Figyelt kérdés

Van amikor ilyen 31, 35 napra jön meg, de általában 41, 43 szokott lenni.

19 éves vagyok, 9 éve van meg.

Amikor megjön, akkor meg mindig rosszul vagyok, iszonyatosan görcsölök, hányok.

Emiatt lehet fogamzásgátlót szedni?

2016. okt. 15. 13:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, van akinek fogamzásgátlóval állítják be. De ezt orvosi vizsgálat kell, hogy megelőzze. Ki kell deríteni, hogy mi áll a háttérben!
2016. okt. 15. 13:30
 2/16 anonim ***** válasza:

emiatt szedek fogamzásgátlót, szedtem egész életemben, csak akkor nem mikor terhes voltam (és előtte mikor babát akartam)

36 éves vagyok.

2016. okt. 15. 13:43
 3/16 anonim ***** válasza:
én inkább endokrinológiát javasolnám. 31-35 nap még hagyján, de a 41-43 nap már nem a normális kategória. 50 meg pláne nem. a fogamzásgátló meg nem oldja meg a problémát csak elfedi. a háttérben lehet pco, pajzsmirigy gond, vagy bármi más hormonális probléma. azt meg a nőgyógyász nem fogja kideríteni.
2016. okt. 15. 13:47
 4/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, a PCO-t mégis hol derítenék ki? Én sok olyan történetről hallottam, ahol az endokrinológus nem derített ki semmit, a nőgyógyász meg igen. Én első körben a nőgyógyászhoz mennék hormonvizsgálatra meg ultrahangra, és csak második körben, vagy ha ott nem derül ki, akkor az endokrinológiára. Nem beszélve arról, hogy endokrinológiára fél év is, míg kap az ember időpontot, már ha nem fizetősen megy el magánhoz, azért a nőgyógyászhoz ettől jóval könnyebb eljutni.
2016. okt. 15. 13:50
 5/16 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy én még tanulok és anyával nem lehet ilyenről beszélni, meg sem értené. Ha gyógyszert kell szednem azt sehogyan sem tudnám eltitkolni.

Valami következménye lesz, ha így marad? Mert nekem is jobb, ha kevesebbszer jön meg, de egyre rosszabb eddig.

2016. okt. 15. 14:12
 6/16 anonim ***** válasza:
Lehet következménye.Az "50 napra nem jött meg" olyan komoly hormonális betegségek következménye lehet,amitől ha nem kezelik,később nem fogsz tudni teherbeesni,vagy egy terhességet kihordani.
2016. okt. 15. 14:29
 7/16 A kérdező kommentje:

Ezt hogyan magyarázzam meg anyának? Azon gondolkodtam, hogy várok még meg tudom majd magamnak is venni a gyógyszert.

Eddig egyszer voltam nőgyógyásznál, de apa lek...vázott, hogy csak mutogatni akarom magam. Akkor egy fertőzés miatt voltam és, hogy 4 hónapja nem jött meg. Egyébként anyával ilyenről nem lehet beszélni, soha mégcsak a tampont se vette meg. Az ilyen téma tabu nálunk.

2016. okt. 15. 17:29
 8/16 anonim ***** válasza:
Atya ég! Nagyon sajnálom! Mihelyst tudsz menj el!
2016. okt. 15. 20:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Menj el a nőgyógyászatra! Nagykorú vagy, így megteheted. Biztos leírja a doki a diagnózist, így megmutatod majd anyukádnak, és próbáld megbeszélni vele mit javasol a doki.
2016. okt. 15. 23:04
 10/16 A kérdező kommentje:

Anyának daganat volt a méhében és kivették neki azt, meg a petefészkeit is. Néha félek, hogy esetleg én is öröklöm. 15 éve volt kb., de soha nem beszélt róla, egyszer takarításkor megtaláltam a leletét a padláson.

Nagyon elutasít minden ilyen témát, mintha még 4 éves lennék, akinek nem beszélünk ilyenről. Annyira utálom érte.

Elmegyek orvoshoz, mert ez már tényleg nem normális, hogy nem jön meg. Gondoljanak, amit akarnak.

2016. okt. 16. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!